Επενδυτής θα δημιουργήσει πολυτελείς κατοικίες στην Πούντα Κουκουναριών

Ελληνική εταιρία που έχει αγοράσει και το «Ξενία Σκιάθου»

Μια νέα επένδυση, αξίας εκατομμυρίων Ευρώ πρόκειται να δημιουργηθεί στη Σκιάθο και συγκεκριμένα στη θέση Πούντα Κουκουναριών, από ελληνική εταιρία που αγόρασε και το Ξενία και προβλέπει τη δημιουργία 87 πολυτελών κατοικιών.

Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, που πρόσθεσε ότι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση είναι θετικά και για διάστημα 3-4 μηνών θα υπάρξει τακτική πτήση από το City του Λονδίνου με την British Airways.

Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι πρόσφατα αγοράστηκε το «κτήμα Γουλανδρή», που εφάπτεται στις Κουκουναριές και ο επενδυτής, έχει μεγαλεπίβολα σχέδια. Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια χερσόνησο που ονομάζεται «Πούντα Κουκουναριών», η οποία βρίσκεται μετά το «Ξενία Σκιάθου», που αγόρασε τη δεκαετία του ’60 ο Γουλανδρής και δημιούργησε μια ενιαία ιδιοκτησία με μεγάλες δασικές εκτάσεις, που ο κληρονόμος γιος του, παραχώρησε στο Δήμο Σκιάθο.

«Στο ελαιοπερίπολο που υπάρχει (έχει και αμμουδιές στην ιδιοκτησία του) θα δημιουργηθούν 87 πολυτελείς κατοικίες, τις οποίες ο επενδυτής θα εκμεταλλευτεί», είπε ο δήμαρχος. Συμπληρωματικά ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολεοδομικό σχέδιο που είχε καταθέσει η Ντόλι Γουλανδρή τη δεκαετία του ’90 για να γίνει η επένδυση, αλλά δεν δέχτηκε το τότε Δημοτικό Συμβούλιο.

«Πλέον το σχέδιο αυτό επικαιροποιήθηκε, βρέθηκε αγοραστής που είναι η Ελληνική εταιρία Tena και αναμένεται να ξεκινήσει η επένδυση», είπε ο κ. Πρεβεζάνος.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο ίδιος επενδυτής έχει πάρει και το Ξενία Σκιάθου, ενώ τόνισε ότι φημολογείται ότι η αγορά της έκτασης Γουλανδρή κόστισε σχεδόν 6 εκ. €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.