Έπεσε το πρώτο χιόνι σε Πήλιο και Όθρυ (video)

Σε επιφυλακή 30 μηχανήματα

Πραγματικότητα είναι από χθες το βράδυ το πρώτο χιόνι στο Πήλιο και στην Όθρυ, ενώ νέα χιονόπτωση αναμένεται σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων. Σε επιφυλακή βρίσκονται 30 μηχανήματα με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Το πρώτο χιόνι της χρονιά έπεσε χθες στα ορεινά του Πηλίου και της Όθρεως, όπου το έστρωσε ένα και πέντε εκατοστά του μέτρου αντίστοιχα.
Η Περιφερειακή Ενότητα είχε σε επιφυλακή τη νύχτα δύο μηχανήματα στην περιοχή της Ανάβρας και τέσσερα στο Πήλιο (δύο στη διαδρομή Πορταριά – Χάνια και άλλα δύο στο δρόμο Χάνια – Ζαγορά.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στα 4 τα ξημερώματα έγινε ρίψη άλατος στο οδικό δίκτυο Πηλίου, από τις κεραίες μέχρι το Καράβωμα, γιατί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών υπήρχε παγετός και δεν μπορούσαν να κινηθούν τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων από τις 8 σήμερα το βράδυ αναμένεται νέα χιονόπτωση στα ορεινά. Για να μη δημιουργηθούν προβλήματα και το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοιχτό, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχει θέσει σε επιφυλακή από σήμερα το πρωί 30 ιδιωτικά μηχανήματα.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, υπάρχουν μηχανήματα για να επέμβουν αν χρειαστεί στα ορεινά του Δήμου Ρήγα Φεραίου (Κεραμίδι, Κερασιά), προς Φάρσαλα (Κοκκινόβραχος), τα ορεινά του Αλμυρού (Γαύριανη, Κωκκωτοί, Κωφοί, Ανάβρα), καθώς και όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Το παρακάτω βίντεο λήφθηκε σήμερα το πρωί στη διαδρομή από Κισσό προς Χάνια

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.