Γενικός συναγερμός επικρατεί από χθες ειδικότερα, που ήταν πολύ επικίνδυνη μέρα για πυρκαγιές, στο Ν. Μαγνησίας και σε επιφυλακή βρίσκονταν όχι μόνο η Πυροσβεστική και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και οι στρατιωτικές μονάδες.
Ευχή όλων ήταν να μην ξεσπάσει πυρκαγιά, γιατί ήδη μεγάλες φωτιές που είναι σε εξέλιξη έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά, ενώ έμφαση έχει δοθεί στη μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας και στις πυρκαγιές της Αθήνας, όπου επιχειρεί το σύνολο των εναέριων μέσων που σταθμεύει στη Ν. Αγχίαλο (τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο).
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου βρίσκεται σε εγρήγορση όλες τις μέρες του καύσωνα και από προχθές ενισχύει τις δυνάμεις πυρόσβεσης στην Εύβοια, όπου βρίσκονται 10 πυροσβέστες, με τρία οχήματα από την Π.Υ. Βόλου, ένα από την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και ένα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα Αλμυρού.
Σε επίπεδο Βόλου, η Πυροσβεστική έχει στείλει πέντε περιπολικά με 12 πυροσβέστες σε καίρια σημεία, ώστε αν υπάρξει πρόβλημα να επέμβουν σε πρώτο χρόνο, ενώ περιπολίες γίνονται και από εθελοντικές ομάδες, που είναι πολύτιμος συνεργάτης των πυροσβεστών.
Επίσης, η Περιφερειακή Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, έχει στείλει τρία μικρά πυροσβεστικά οχήματα Α’ τύπου, στα νησιά των Σποράδων (ένα σε κάθε νησί), προκειμένου να συμβάλλουν, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Ανάβουν φωτιές στην Παρίσαινα
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πρόβλημα υπάρχει με τους ελεύθερους κατασκηνωτές στην παραλία Παρίσαινα που ανάβουν φωτιές τα βράδια, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο, σε συνθήκες καύσωνα για να ξεσπάσει πυρκαγιά.
Το κακό είναι ότι επειδή δεν υπάρχει οδικό δίκτυο στην περιοχή, σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν έχουν πρόσβαση μεγάλα υδροφόρα οχήματα, παρά μόνο μικρά οχήματα με δεξαμενές νερού, που είναι αμφίβολο αν μπορέσουν να σβήσουν φωτιά που θα έχει πάρει διάσταση.
Η Αστυνομία
Σε επιφυλακή βρίσκεται και το σύνολο της Αστυνομικής δύναμης στη Μαγνησία, με επιπλέον καθήκον την πυρασφάλεια, τόσο στα ηπειρωτικά του νομού, όσο και στα νησιά των Σποράδων.
Αστυνομικοί συμμετέχουν σε τρία μικτά περίπολα (με την Πυροσβεστική και τον Στρατό), ένα στην περιοχή του Αλμυρού και δύο στο Πήλιο.
Επιπλέον αστυνομικοί κάνουν φύλαξη στα δάση που απαγορεύεται προληπτικά η κυκλοφορία των πολιτών λόφος Γορίτσας και Ανωμαλιά στο Βόλο και δάσος Κουρί στον Αλμυρό.
Σκάφος του Λιμενικού στην Εύβοια
Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται από χθες το μεγάλος σκάφος του Λιμεναρχείου Βόλου, που έλαβε μέρος στην επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων από τις ακτές που κινδύνευαν από την πυρκαγιά.
Ο συντονισμός της επιχείρησης γίνεται επιτόπια από τον διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στον Βόλο, αρχιπλοίαρχο Χρήστο Κανάκη.
Επίσης στο Μαντούδι Εύβοιας, επιχειρούν και ιδιωτικά σκάφη από τη Σκόπελο.
Ενίσχυση των Β. Σποράδων
Το Λιμεναρχείο Βόλου κάνει περιπολίες με φουσκωτό σκάφος και δύο λιμενικούς στην περιοχή του Παγασητικού, προκειμένου να εντοπίσει αν χρειαστεί πυρκαγιές.
Τέλος, με μέριμνα του Λιμεναρχείου έγινε φόρτωση στο πλοίο Εξπρές Σκιάθος τριών μικρών πυροσβεστικών οχημάτων που εστάλησαν από τη Θεσσαλία για να ενισχύσουν τα νησιά και ενός φορτηγού με μετασχηματιστές της ΔΕΗ, που έχει προορισμό τη Σκιάθο, για να αντικαταστήσει τους παλιούς, ώστε να μην ξεσπούν φωτιές από σπίθες.































