Eπικαιροποιημένοι ψηφιακοί χάρτες αναδασμών και αναδιανομών

Υπογράφηκαν απ΄τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Στη Διεύθυνση Δασών στάλθηκαν σήμερα οι επικαιροποιημένοι ψηφιοποιημένοι χάρτες των αναδασμών και των αναδιανομών μετά την υπογραφή τους από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη προκειμένου ο ΟΠΕΚΕΠΕ να λάβει πλέον από τη Διεύθυνση Δασών τους επικαιροποιημένους χάρτες για να προχωρήσει η πληρωμή των αγροτών.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Σήμερα υπογράψαμε και επικυρώσαμε τους ψηφιοποιημένους χάρτες των αναδασμών και των αναδιανομών που είχε εκπονήσει η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και τα αποστέλλουμε στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Δασών τόσο για την Π.Ε. Λάρισας όσο και για την Π.Ε. Μαγνησίας.

Από εκεί και πέρα η Διεύθυνση Δασών θα στείλει τους επικαιροποιημένους χάρτες με τους αναδασμούς και τις αναδιανομές στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να πληρωθούν οι αγρότες.

Ολοκληρώσαμε αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτύχαμε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη. Υπάρχουν, όμως, και άλλα προβλήματα που αφορούν τους δημοτικούς αναδασμούς και τα δημοτικά κτήματα.

Παρ’ όλο που δεν είμαστε αρμόδιοι για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, προκειμένου να ληφθούν όλα ομαδοποιημένα από κάθε περιοχή.

Υπάρχουν, ακόμη, προβλήματα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και με τους αναδασμούς του 1910 που εντασσόταν στο Περιφερειακό Θεσσαλικό Ταμείο. Επίσης υπάρχουν προβλήματα στο Μεγάλο Μοναστήρι, στη Νέα Λεύκη και στο Συκούριο και χρειάζεται η ενεργοποίηση των Δήμων για την επιλυση των συγκεκριμένων θεμάτων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.