Επιμελητήριο Μαγνησίας: Σκεπτικισμός για το Επιχειρηματικό Πανόραμα

"Είμαστε υπέρ εκδηλώσεων που θα φέρουν κόσμο στην περιοχή", δήλωσε ο κ. Τέλης Μπασδάνης

Σκεπτικισμός υπάρχει στο Επιμελητήριο Μαγνησίας αναφορικά με την επαναλειτουργία του Επιχειρηματικού Πανοράματος τον Απρίλιου του 2020, μία πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Συνέδριο του Επιμελητηρίου, μίλησε για το Επιχειρηματικό Πανόραμα και την πιθανή ή μη συμμετοχή του, τονίζοντας πως ” είμαστε υπέρ εκδηλώσεων που θα φέρουν κόσμο στην περιοχή για να ενισχύσουν το τοπικό εισόδημα” και συμπληρώνοντας πως περιφερειακές εκθέσεις είναι σε φθίνουσα πορεία.

Σε συζητήσεις βρίσκεται ο κ. Τέλης Μπασδάνης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Οντόπουλο για τη διενέργεια του Επιχειρηματικού Πανοράματος.
Ο κ. Μπασδάνης κληθείς να σχολιάσει εάν το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει τελικά στην έκθεση αυτή επεσήμανε χαρακτηριστικά πως “Έχουμε την πρόταση από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου να τρέξουμε εκ νέου ένα γεγονός το οποίο ήταν πολύ σημαντικό κάποτε για την περιοχή μας. Το εξετάζουμε με πολλή προσοχή δεν έχουμε καταλήξει ποια θα είναι η ημερομηνία ακόμη και το μέγεθός του γιατί εμείς ως Επιμελητήριο τα τελευταία χρόνια έχουμε στοχεύσει κυρίως στην εξωστρέφεια. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μια σημαντική έκθεση στην Ελλάδα, που έχει αμιγώς εξωστρεφή προσανατολισμό και μιλάμε για την Food Expo, που είναι κορυφαία εκδήλωση στον ελλαδικό χώρο με αγοραστές απ’ όλο τον κόσμο.
Οι μεικτές εκθέσεις είναι σε φθίνουσα πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Θέλει πολλή μελέτη. Τη μία και μοναδική φορά που δοκιμάσαμε στην αρχή της κρίσης, δεν ήταν αυτό που θέλαμε.
Βλέπουμε πως κινείται σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και βλέπουμε ότι έχουν πολλά προβλήματα οι μεικτές εκθέσεις. Είμαστε υπέρ μίας κλαδικής έκθεσης που θα γίνει θεσμός της περιοχής, με οποιοδήποτε αντικείμενο, αρκεί αυτό να το μελετήσουμε και να το υποστηρίξουμε σωστά.
Είμαστε υπέρ εκδηλώσεων που θα φέρουν κόσμο στην περιοχή για να ενισχύσουν το τοπικό εισόδημα. Μιλάμε με τον κ. Οντόπουλο. Αν ληφθεί μονομερώς μία τέτοια απόφαση από τον Εμπορικό, θα τη στηρίξουμε. Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει με πολλή μεγάλη προσοχή, δεν είναι καιρός να ανοιγόμαστε σε ένα τομέα που δεν είναι στα καλύτερά του.
Οι περιφερειακές εκθέσεις σε φθίνουσα πορεία. Προτιμώ τη δημιουργία ενός φεστιβάλ κάτι που θα φέρει κόσμο απ’ έξω. Θα το δούμε, όμως δεν το αφήνουμε. Είμαστε θετικοί, το συζητάμε. Αρκεί η χρηματοδότηση να πηγαίνει σωστά και στοχευμένα”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.