Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται φέτος ο κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, την Πυρασφάλεια και τις Πρώτες Βοήθειες, τα οποία οι εκπαιδευτικοί κρίνουν ανάγκη, καθώς υπάρχει προθυμία για να ενημερωθούν σε τέτοια θέματα, αλλά η επάρκεια των γνώσεων είναι μικρή.
Όπως προκύπτει από έρευνα – ερωτηματολόγιο στους καθηγητές των σχολείων της Μαγνησίας, ναι μεν υπάρχει προθυμία για να ενημερωθούν σε τέτοια θέματα, αλλά η επάρκεια των γνώσεων στα ζωτικά αυτά θέματα είναι μικρή, που σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η επιμόρφωση.

Το σεμινάριο έγινε από τον επίατρο Χαράλαμπο Παρίση, διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σχεδιάζει να υποβάλει αίτημα στο υπουργείο, ώστε αυτή η επιμόρφωση να γίνεται υποχρεωτικά και, γιατί όχι ως μάθημα στο σχολικό πρόγραμμα, γιατί και οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν για να αντιμετωπίζουν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.
«Θεωρούμε υποχρέωση και πρώτη προτεραιότητά μας να εκπαιδεύουμε τους εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα κάθε χρονιά νέα μέλη από τους Συλλόγους Διδασκόντων, ώστε κάθε χρονιά να λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής στη σχολική κοινότητα και να μπορούν να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν έκτακτες ανάγκες στο σχολείο και σε μια περίοδο που όλοι ακούμε να συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά στα σχολεία», τόνισε η υπεύθυνη δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Σοφία Κανταράκη.
Η συμμετοχή των καθηγητών Γυμνασίων στο σεμινάριο ήταν αυξημένη και από 20-25 πέρυσι, φέτος παρακολούθησαν το σεμινάριο 35, ενώ άλλοι τόσοι εκπαιδευτικοί Λυκείων παρακολούθησαν το σεμινάριο.
Η υπεύθυνη της ΔΔΕ είπε ότι με τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και φέτος στα σεμινάρια, κάθε σχολείο έχει κατά μέσο όρο τρεις καθηγητές και αν συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, θα υπάρχει μια επάρκεια γνώσεων γι’ αυτές τις καταστάσεις στα σχολεία.

































