Επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για το Δ. Αλοννήσου ο Πέτρος Βαφίνης

Σε επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, προχώρησε ο νυν δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης για το αξίωμα και πάλι, του Δημάρχου Αλοννήσου. Όπως αναφέρει, «Συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου Αλοννήσου,
Η χώρα μας πέρασε μια μεγάλη οικονομική κρίση η οποία βάρυνε τον Ελληνικό λαό. Η τοπική αυτοδιοίκηση δέχτηκε μείωση χρηματοδότησης έως και 60%, ενώ οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις καλά κρατούν! Με σύμμαχο τη στήριξη των δημοτών της, η δημοτική αρχή αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο Ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ και ολοκλήρωσε μια σειρά από σημαντικά έργα που είχε ανάγκη ο τόπος. Έδωσε και δίνει μάχες για την βελτίωση της καθημερινότητας σε ζητήματα που αφορούν στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, το περιβάλλον, την ασφάλεια και κυρίως την κοινωνική μέριμνα των ευπαθών ομάδων.
Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, συνειδητοποιήσαμε εξαρχής πως η πορεία προς την ανάπτυξη είναι μονόδρομος με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Για τον σκοπό αυτό, σημαντικά έργα ολοκληρώθηκαν, κύρια έργα έχουν ενταχθεί προς υλοποίηση και πολλά άλλα είναι έτοιμα να ενταχθούν. Μιλώντας για το σήμερα, μια μεγάλη προγραμματική περίοδος κλείνει με την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Στο κομβικό αυτό σημείο, ο Δήμος Αλοννήσου μπορεί να διασφαλίσει χρηματοδότηση σε περισσότερα βασικά έργα υποδομής προς όφελος των Αλοννησιωτών αρκεί να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον βιολογικό καθαρισμό, την ύδρευση, το λιμάνι, τα υποβρύχια μουσεία και τις υπηρεσίες στον τουρισμό. Τα έργα αυτά είναι ικανά να καθορίσουν το μέλλον του τόπου μας, όπως για παράδειγμα η χθεσινή ένταξη που επιτύχαμε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι με αντικατάσταση όλων των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης με προϋπολογισμό περίπου 3.300.000 ευρώ. Χάρη στη νίκη μας αυτή με την αμέριστη στήριξη σας, εκτιμούμε πως το τιμολόγιο του νερού θα μειωθεί για τους Δημότες και τις επιχειρήσεις έως και 50%!
Από τα παραπάνω, αλλά και όσα καθημερινά βιώνετε, γίνεται κατανοητό πως…
…. δεν υπάρχει το περιθώριο να χαθεί πολύτιμος χρόνος της δημοτικής αρχής στο βωμό προσωπικών φιλοδοξιών.
… δεν υπάρχει το περιθώριο να χαθεί ούτε μια ευκαιρία χρηματοδότησης έργων ζωτικής σημασίας, εξαιτίας άστοχων χειρισμών από «μαθητευόμενους μάγους».
Η Αλόννησος έχει ανάγκη στην κρίσιμη αυτή στιγμή από έμπειρους και υπεύθυνους ανθρώπους που να εργάζονται, να ακούν τις ανάγκες σας και να υλοποιούν για ένα παρόν χωρίς προβλήματα και ένα μέλλον με προοπτικές.
Με αίσθημα ευθύνης και έχοντας πλήρη γνώση των προβλημάτων, των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων του τόπου μας, αποφάσισα να διεκδικήσω εκ νέου το αξίωμα του δημάρχου Αλοννήσου στις εκλογές της 26ης Μαΐου.
Η φιλοσοφία μου ήταν και παραμένει η ίδια. Να συνεχίζω να σας κοιτάζω στα μάτια και να απευθύνομαι σε εσάς με ειλικρίνεια όπως το πράττω όλα αυτά τα χρόνια. Με τα ολοένα αυξανόμενα αποθέματα δημιουργικότητας και εμπειρίας που διαθέτουμε, στόχος μας δεν είναι να πάμε το νησί ακόμη πιο ψηλά. Είναι να το φτάσουμε στην κορυφή.
Σας καλώ λοιπόν όλους να ενωθούμε για έναν και μοναδικό σκοπό, αφήνοντας πίσω μικρότητες και προσωπικές φιλοδοξίες. Να χτίσουμε μαζί το μέλλον των παιδιών μας αλλά και των επόμενων γενιών.
Με εκτίμηση,
Πέτρος Βαφίνης»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.