Επίσκεψη σε τεχνική εταιρεία ηλεκτρικών έργων μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ- 1ου ΕΚ Αλμυρού

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου οι μαθητές τής Β΄ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 1ου ΕΠΑΛ- 1ου ΕΚ Αλμυρού επισκέφθηκαν, συνοδεία καθηγητών τους, νεοαναγειρόμενη οικοδομή  όπου δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, η εταιρεία  «ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ Κ. – ΜΑΤΟΣ Δ. ΟΕ».

Στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες σε θέματα σχετικά με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και να εξοικειωθούν με το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου.

Ο κ. Πατσιαβός ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της οικοδομής και τους μίλησε για το αντικείμενο της δουλειάς του, που είναι, κυρίως, η μελέτη – σχεδίαση και η κατασκευή μιας εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση σωλήνων, κουτιών διακλάδωσης και κουτιών ρευματοδοτών – διακοπτών στις αυλακώσεις των ήδη σκαμμένων τοίχων της οικοδομής, από το συνεργείο των ηλεκτρολόγων εγκαταστατών (απόφοιτοι της ειδικότητας ¨Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων¨ του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού), οι οποίοι με προθυμία απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ραυτόπουλου Στέφανου ΠΕ83 και Φλώρου Αποστολίας ΠΕ83. Εκπαιδευτικοί και μαθητές με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν θερμά το προσωπικό της εταιρείας για τη φιλοξενία τους καθώς και για την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.