Επίσκεψη στη Σκιάθο για τον υποψήφιο Βουλευτή Μαγνησίας με το ΚΚΕ Βασίλη Μεταξά

Επίσκεψη στη Σκιάθο πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας και μέλος του Γ.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Βασίλης Μεταξάς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποίησε περιοδεία στο νησί με κλιμάκιο της ΚΟ Σκιάθου του ΚΚΕ και μίλησε σε σύσκεψη.

Στην περιοδεία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δεκάδες κατοίκους, επαγγελματίες του τουρισμού, εργαζόμενους στον κλάδο και νέους ανθρώπους. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το προδιαγραμμένο έγκλημα, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου,  στα Τέμπη, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα του νησιού «ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που πίσω από το «θαύμα» της τουριστικής ανάπτυξης κρύβουν πως αυτή αφορά μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο νησί, ενώ φορτώνει με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες. Ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που δίνουν κυριολεκτικά μάχη επιβίωσης, αντιμέτωποι και με την εγκατάλειψη, κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα», όπως επισημαίνεται.

«Μεγάλος προβληματισμός υπήρξε για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, την επίπτωση στις αφίξεις και στον τουρισμό, στα πλαίσια της λεγόμενης εξωστρέφειας του τουρισμού, που έχει καταντήσει τις διακοπές «άπιαστο όνειρο» για την πλειοψηφία του λαού της χώρας. Οι νησιώτες έχουν πείρα από προηγούμενες κρίσεις, ως αποτέλεσμα των εγγενών αντιθέσεων του καπιταλισμού, και πως αυτές φορτώθηκαν στα λαϊκά στρώματα, την ίδια ώρα που οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι και στο νησί έβγαιναν όχι μόνο αλώβητοι, αλλά και με κέρδη. Όλες οι κυβερνήσεις μιλάνε για ενίσχυση της λεγόμενης μικρής επιχειρηματικότητας, ενώ στην πραγματικότητα για τους επαγγελματίες κυριαρχεί η υπερφορολόγηση, τα χρέη, οι υπέρογκοι λογαριασμοί στην ενέργεια, στα καύσιμα και τα περιβόητα προγράμματα δήθεν στήριξης όπως το «Ανάσα» πάλι καταλήγουν κυρίως στις τσέπες των μεγάλων.

Σε αυτές τις συνθήκες, αναδεικνύεται η ανάγκη πάλης, με βάση και τις διεκδικήσεις που προβάλλει το ΚΚΕ: για μείωση 50% του ΦΠΑ στα νησιά, κατάργηση του φόρου στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα. Η πάλη ενάντια στη στρατηγική της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που κάνουν και την περιοχή μας στόχο, με τις αμερικάνικες βάσεις που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο αγώνας για ασφαλείς και σύγχρονες ακτοπλοϊκές μεταφορές που να παίρνουν υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι για μια απλή υπόθεση στο Βόλο πρέπει να φεύγουν για τρεις μέρες και να διανυκτερεύουν δύο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια λαϊκή οικογένεια», σημειώνεται ακόμη στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Όπως τόνισε και στην ομιλία του στη σύσκεψη, ο Βασίλης Μεταξάς: «…και στη Σκιάθο γίνεται κατανοητό πως οι λαϊκές οικογένειες, στη ζωής μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που βασικό τους μέλημα είναι η εξασφάλιση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, θέτοντας τη ζωή σε δεύτερη μοίρα, στα πλαίσια της αντιμετώπισής της ως κόστος. Από την ακτοπλοϊκή σύνδεση, τις διακοπές ηλεκτροδότησης, την απαράδεκτη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, την κατάσταση στα σχολεία του νησιού, την υλικοτεχνική υποδομή και τις ελλείψεις, τους εργαζόμενους ως «δούλοι» του 21ου αιώνα όπως στον τουρισμό των 500 και 600 ευρώ χωρίς ρεπό και με 10ωρα και 12ωρα, όπως οι αναπληρωτές με τις απαράδεκτες εικόνες να μένουν σε αμάξια εκείνοι και οι οικογένειές τους…

Όλα αναδεικνύουν το σάπισμα του καπιταλισμού, τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που όποιος και αν κατσικωνόταν στα έδρανα, συνέχιζε τη βρώμικη δουλειά του προηγούμενου. Και τους έχουμε δει όλους με όλες τις παραλλαγές: ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τεχνοκράτες με τον Παπαδήμο, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ.

Για τον λόγο αυτό, απαιτείται ισχυρό ΚΚΕ. Κανένας «σωτήρας» δεν θα εξασφαλίσει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Η όποια κυβέρνηση, μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα θα είναι πάντα απέναντι στο λαό. Μόνο με ισχυρούς αγώνες, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, με κίνημα δυνατό, με τα σωματεία, τους συλλόγους, μπορούμε να αποτρέπουμε, να διεκδικούμε. Να βάζουμε στο επίκεντρο της πάλης τη σύγκρουση με το σύστημα, τον καπιταλιστικό δρόμο, που μόνο βάσανα προσφέρει στο λαό. Ο λαός μπορεί να επιβάλλει τον δικό του δρόμο, χωρίς τα μονοπώλια, με τη δική του εξουσία, την εργατική-λαϊκή ιδιοκτησία στον πλούτο που παράγει, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και τις υποδομές, την αξιοποίηση της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελός του.

Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ αποτελεί την καλύτερη απάντηση στη σημερινή βαρβαρότητα, είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος, ψήφος που θα γίνει δύναμη την επόμενη μέρα, ελπίδα για το λαό, θα «κάψει» τα αντιλαϊκά σενάρια της όποιας κυβέρνησης και αν βγει, με όποια σύνθεση. Όλοι τους είναι έτοιμοι και να συγκυβερνήσουν, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το Μερα25 και οι διάφοροι «πρόθυμοι», με στόχο να προχωρήσουν την εγκληματική πολιτική τους. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις, όπως η πρόσφατη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου. Τα σενάρια δουλεύονται… Κάψτε τα αντιλαϊκά σενάρια, με πιο δυνατό ΚΚΕ», τόνισε ο Βασίλης Μεταξάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.