Επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή του ΠΘ των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ- 1ου Ε.Κ. Αλμυρού

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα πραγματοποίησαν οι μαθητές του Τομέα Υγείας της Β’ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ.-1ου Ε.Κ. Αλμυρού, την Τρίτη 23 Απριλίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγωγή Υγείας».

Στον χώρο της Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την κ. Μαρία Τσιούτσιου, σχετικά με την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής, το πρόγραμμα σπουδών της, καθώς και τη συγγραφή προπτυχιακών και διπλωματικών εργασιών. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ιατρικής Σχολής και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με φοιτητές και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου ο κ. Ηλίας Βαλιάκος παρουσίασε αναλυτικά στους μαθητές το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, το διδακτικό προσωπικό, καθώς και τις πρωτοποριακές δράσεις που πραγματοποιούνται .

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των μαθητών στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Γυάλινος Κόσμος». Το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και οι μαθητές του ΚΔΑΠ, υποδέχθηκαν με χαρά τους μαθητές μας και συμμετείχαν όλοι μαζί σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες, αποδεικνύοντας επάξια τη σημασία του τίτλου του προγράμματός μας: «Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι-όλοι ενωμένοι».

Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί με ανακοίνωσή της την κ. Σοφία Κουτσιαρή και την κ. Τσιούτσιου από την Ιατρική Σχολή, την κ. Ιωάννα Παπαθανασίου Ιωάννα και τον κ. Ηλία Βαλιάκο από το Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την κ. Ελένη Σιαματά και την κ. Σταματίνα Κουτλή, καθώς και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Γυάλινος Κόσμος».

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: κα Χαϊδούλη Μαρία και κα Μεϊμάρη    Μαρία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.