Επίσκεψη της Άσπας Γοσποδίνη στο Τρίκερι

Η Καθ. Άσπα Γοσποδίνη, Υποψ. Βουλευτής Μαγνησίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισκέφτηκε το πανέμορφο Τρίκερι στο νότιο Πήλιο, και συζήτησε με τους κατοίκους. Ο τ. Δήμαρχος Νίκος Φορτούνας την υποδέχτηκε θερμά, και την ξενάγησε στον οικισμό, το παλιό Δημοτικό σχολείο όπου λειτουργεί σήμερα ο Συνεταιρισμός των Γυναικών Τρικερίου και Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, την Πλατεία των Μνημείων Ηρώων, τα καταστήματα βασικών αγαθών. Ακολούθησε συζήτηση σε πολύ φιλικό κλίμα στην Πλατεία Τρικερίου με παρουσία του τ. Δημάρχου Νίκου Φορτούνα και άλλων παλιών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, εστίασε στα έργα που προγραμματίστηκαν ή ξεκίνησαν επί Δημαρχίας Φορτούνα, πριν χρόνια, και ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν, ή διακόπησαν από τις επόμενες τοπικές αυτοδιοικήσεις. Αυτά είναι τα εξής:

– Το σύστημα ανακύκλωσης απορριμμάτων που λειτούργησε αρχικά, δεν λειτουργεί σήμερα.

-Το δίκτυο αποχέτευσης με βιολογικό καθαρισμό που είχε προγραμματισθεί επί δημαρχίας Φορτούνα, αλλά εγκαταλείφθηκε και δεν υλοποιήθηκε. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των νερών του Παγασητικού από τους εκατοντάδες βόθρους στους παραλιακούς οικισμούς.

-Το Λαογραφικό Ναυτικό Μουσείο Αγίας Κυριακής Τρικερίου που λειτούργησε επί δημαρχίας Φορτούνα, δεν λειτουργεί πλέον διότι το κτήριο του Μουσείου αποδόθηκε σε άλλη χρήση.

-Η επένδυση για τουριστικές εγκαταστάσεις στο νησάκι Αλατά που προέβλεπε την κατασκευή τριών μικρών τουριστικών χωριών Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, και περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους, καθυστερεί εδώ και 25 χρόνια μετά από ενστάσεις οικολογικών οργανώσεων.

Η επίσκεψη στο Συνεταιρισμό Γυναικών Τρικερίου, ανέδειξε το πρόβλημα της οικονομικής βιωσιμότητας του Συνεταιρισμού λόγω της μικρής τουριστικής περιόδου του Τρικερίου, περίπου 3 μήνες το καλοκαίρι, και ευκαιριακά στις γιορτές Χριστουγέννων, Πάσχα, κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.