Επισκευή και συντήρηση του πυροφυλάκιου στο Νεοχώρι ζητά η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Μαγνησίας

Ακατάλληλος κι επικίνδυνος ο χώρος

Την επισκευή και τη συντήρηση του πυροφυλάκιου στο Νεοχώρι ζητά με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας καλώντας τον να τηρήσει τη δέσμευσή του. Η Ένωση παραθέτει και φωτογραφίες του χώρου επισημαίνοντας πως είναι εντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος, παρουσιάζει υγρασία και δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Ειδικότερα, η Ένωση με το έγγραφό της καλεί τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό να υλοποιήσει τη δέσμευση του προς αυτή, δέσμευση που δόθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2019 και να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των εργασιών για την πλήρη συντήρηση του κτιρίου όπου σταθμεύει το δασικό περιπολικό της Π.Υ. Βόλου (Β33) στην περιοχή του Νεοχωρίου,το οποίο επιχειρεί όλο το 24ωρο, καθώς και ο πυροφύλακας Νεοχωρίου.

Αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή ότι το κτίριο παρουσιάζει υγρασία σε όλους σχεδόν τους τοίχους και τις οροφές καθώς επίσης δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφαλείας (το κτίριο δεν υδροδοτείται).
Ο χώρος στέγασης, συνεχίζει η Ένωση, του προσωπικού είναι εντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος ώστε να υπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο συστάθηκε. Τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν έχουν γνωστοποιηθεί, εξάλλου πριν καιρό προς όλους τους αρμόδιους φορείς.


” Η Ένωση μας θέτει προ των ευθυνών τους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των πυροσβεστών”, καταλήγει η επιστολή προς τον Δήμαρχο Ν. Πηλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.