Επιστολή Γ. Σωλήνη στους Υπουργούς Υποδομών και Ναυτιλίας για την αποκατάσταση των ζημιών στο Ν. Πήλιο

Επιστολή στους Υπουργούς Υποδομών και Ναυτιλίας ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των ζημιών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στον Δήμο Νοτίου Πηλίου έστειλαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δυναμικά Μπροστά» κ. Γιάννης Σωλήνης και η δημοτική σύμβουλος Σηπιάδος κ.Συραγώ Σταθαράκου.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική επιστολή «Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου έχουν δημιουργηθεί και παραμένουν δυστυχώς ακόμη χωρίς αντιμετώπιση προβλήματα επικινδυνότητας, ασφάλειας ζωής και περιουσίας των κατοίκων, προβλήματα που άπτονται της καθημερινότητας των ασχολιών και των αγροτικών εργασιών.

Χρήζει άμεσης ανάγκης και προτεραιότητας:

  1. α)Οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων. β) Μελέτη και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. γ) Άμεση απομάκρυνση φερτών υλικών και καθαρισμός ρεμάτων ενόψει του χειμώνα έως την εκπόνηση μελετών και έργων αποκατάστασης.
  2. Άμεση απομάκρυνση των οχημάτων που βυθίστηκαν στα παραλιακά χωριά του Νοτίου Πηλίου. Πλατανιας, Μηλίνα, Κατηγιώργης κ.α. της δημοτικής ενότητας Σηπιάδος. Τα συγκεκριμένα χωριά έχουν πληθώρα βυθισμένων οχημάτων. Οι επιπτώσεις για την αλιεία, το περιβάλλον και τον τουρισμό είναι καταστροφικές. Τα αυτοκίνητα φέρουν καύσιμα, υγρά μπαταριών κτλ. Τα οποία επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον. Επιβάλλεται η απομάκρυνση των οχημάτων το συντομότερο δυνατόν για την αποκατάσταση της βλάβης.
  3. Αποκατάσταση υποδομών του παραλιακού μετώπου των πληγεισών περιοχών καθώς και άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Οι περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες είναι κυρίως τουριστικές περιοχές, συνεπώς μεγάλο μέρος της οικονομική δραστηριότητα οφείλεται στον τουρισμό.
  4. Καθαριότητα και απομάκρυνση μπαζών και φερτών υλών από τις οδούς, τους κοινόχρηστους, τους δημοτικούς χώρους.

Προς αποτροπή και άλλων καταστροφών που ελλοχεύουν με τον επερχόμενο χειμώνα, απαιτείται και είναι  άμεση ανάγκη να ξεκινήσει η αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.

Ζητούμε τη συνδρομή όλων, καθ´ αρμοδιότητα και συνεργασία, ώστε να μην κινδυνεύσουν περισσότερο τα ήδη πληγωμένα χωριά μας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας, την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό και την αλιεία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.