«Επίθεση» σε Μιτζικό και Παπαδημητρίου από τον Κώστα Γραμμένο

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, με επικεφαλής τον κ. Κώστα Γραμμένο. Όπως ανέφερε και ο ίδιος στην ομιλία του « Μιας οικογένειας ανθρώπων η οποία δημιουργήθηκε με αποκλειστικό σκοπό να απαντήσει και να διαχειριστεί τα μεγάλα διλήμματα και προβλήματα τα οποία απασχολούν και θα απασχολήσουν τον Δήμο του Νοτίου Πηλίου, όλους εμάς μικρούς και μεγάλους από εδώ και στο εξής.
Μιας ομάδας ενεργών δημοτών, ικανών, τίμιων, με καθαρό πρόσωπο, με δείγματα γραφής στην κοινωνία, οι οποίοι σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, μια στιγμή κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος , όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν μια ξεκάθαρη και απόλυτα υγιής επιλογή σε εσάς τους δημότες του Νοτίου Πηλίου.
Μιας ομάδας ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, νέους επιστήμονες, οικονομολόγους, δικηγόρους, γεωπόνους, αγρότες, λατόμους, υλοτόμους και ντόπιους επιχειρηματίες.
Ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να μείνουν εδώ αλλά και να προσφέρουν ανιδιοτελώς. Ανθρώπους που έχουν μάθει από τα τόσα λάθη των προηγούμενων δημοτικών αρχών και εκφράζουν την συνείδηση όλων μας.
Και αυτή η συνείδηση προτάσσει το εξής:
Φτάνει πια
Φτάνει πια, να μετατρέπουν μερικοί επιτήδειοι το διαμάντι όπως ανακάλυψαν τώρα τελευταία του Νοτίου Πηλίου σε κάρβουνο.
Φτάνει ο αποκλεισμός των δημοτών από το κέντρο των αποφάσεων.
Φτάνει η σκοτεινή οικονομική διαχείριση προς όφελος των λίγων, των φίλων των κολλητών.
Φτάνει η κοροϊδία, φτάνει η ειρωνεία που κάποιοι έκαναν πάγια πρακτική στα δημοτικά συμβούλια.

Από την αρχή δεν άρεσε σε κάποιους το επίθετο ανεξάρτητος. Προσπάθησαν να το γκριζάρουν. Στην αρχή μας χρέωναν στα κόμματα. Όταν όμως ένα-ένα από αυτά έδωσαν στήριξη στους άλλους συνδυασμούς, στα φανερά και στα κρυφά, άρχισαν ξανά να μας χρεώνουν στους άλλους υποψηφίους δημάρχους. Λοιπόν σήμερα από την έδρα του Δήμου μας τους απαντούμε ξεκάθαρα.
Η ανεξαρτησία μας είναι πολύ ακριβή για να την εξαργυρώσουμε για εσάς. Ναι δεν είμαστε ανεξάρτητοι. Ανήκουμε στους απλούς δημότες που καθημερινά αποκλείονται από την διοίκηση του δήμου, στους δημότες που τους θυμούνται την παραμονή των εκλογών, στους δημότες που πασχίζουν με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Στους ψαράδες, στους λατόμους, στους υλοτόμους, στους μικρούς επιχειρηματίες, στους επιστήμονες, στα νέα τα παιδιά, στους αγρότες, σε όσους αγαπούν την αξιοπρέπεια, την ειλικρίνεια, τους ίσους όρους. Για όλους αυτούς δημιουργήσαμε την κίνησή μας, αυτούς δεν θα προδώσουμε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα και για οποιοδήποτε τίμημα.
Για όλους αυτούς η Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών κατάρτισε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο αναφέρεται στην επόμενη ημέρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Έχουμε συντάξει ένα πρόγραμμα, αρκετοί το έχετε μπροστά σας, με βάση την απλή λογική και τις προτεραιότητες που έχουμε σαν κοινωνία.
Ξεκινώντας από την καθημερινότητα, προτεραιότητα έχουμε τα τοπικά συμβούλια τα οποία θα ενισχύσουμε με την πάγια προκαταβολή των 1000€ για την άμεση παρέμβαση στα μικρά αλλά τόσο σημαντικά για τα χωριά μας προβλήματα.
Έγκαιρη καταβολή της αποζημίωσης στους προέδρους κατά προτεραιότητα σε σχέση με τα μέλη της διοίκησης, δήμαρχο, αντιδημάρχους, πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου και αντίθετα με το τι γινόταν μέχρι τώρα.
Απόλυτη οικονομική διαφάνεια. Οικονομικός έλεγχος από την σύσταση του δήμου μέχρι σήμερα καθώς και της δημοτικής επιχείρησης Μηλεών στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη εκκαθάριση, τη στιγμή που ο τότε πρόεδρός της σημερινός σύμβουλος επικοινωνίας του κυρίου Μιτζικού έκανε αγωγή για να εξασφαλίσει 200.000 από την μισθοδοσία του . Δεν πρόκειται να ξεπλύνουμε κανέναν και καμία που εκμεταλλεύτηκε κονδύλια που αφορούσαν τους δημότες για προσωπικό του όφελος. Πρέπει επιτέλους να μάθουν οι δημότες την αλήθεια.
Άμεση επίλυση του μεγάλου θέματος με τα λατομεία Συκής, Νεοχωρίου και Πρόπαν. Σύνδεση των μισθωμάτων των λατομικών χώρων με την αγροτική οδοποιία. Είναι τουλάχιστον ανόητο να μιλάμε για προβλήματα στην αγροτική οδοποιία τη στιγμή που από τα λατομία μπορούμε να προμηθευόμαστε υλικό για την αποκατάστασή τους.

Σύσταση υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου.
Αναθεώρηση της Δημοτικής πολιτικής σχετικά με την διαχείριση του δάσος. Το δάσος είναι δημοτικό αγαθό και δεν μπορεί να αποτελέσει εμπορική δραστηριότητα πλουτισμού.
Οργάνωση του Δήμου και όλων των υπηρεσιών. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση με σεβασμό στους εργαζόμενους αλλά κυρίως στους δημότες.
Εκπόνηση μελετών για βιολογικούς καθαρισμούς κατά προτεραιότητα των χωριών και οικισμών του παραλιακού όγκου και της Αργαλαστής.
Διασύνδεση των Πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μας βοηθήσουν, δεν πρέπει να τους γυρίζουμε την πλάτη.
Δημόσια διαβούλευση για σοβαρές αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Είναι απαράδεκτο αν όχι παράνομο να φέρνουμε προ τετελεσμένων γεγονότων τους δημότες.
Η επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι στο δρόμο. Έχω διαμηνύσει στους συνεργάτες μου ότι όποιος επιζητά καρέκλα καλό θα είναι να πάει από τώρα στο σπίτι του. Και πρώτος εγώ.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στους αντιπάλους μου οι οποίοι στην πρεμούρα να αρπάξουν την εξουσία, την οποία έχουν μοναδικό σκοπό για διαφορετικούς λόγους αλλά σίγουρα όχι προς όφελος των δημοτών. Φτώχεια καταραμένη. Που είναι οι προτάσεις τους, ποιο είναι το όραμά τους, ακούμε άναρθρες κραυγές οι οποίες καταδεικνύουν την απόλυτη ανικανότητά τους.

Από τη μία μεριά στον κύριος Μιτζικό αλλά και στους συμβούλους του, πολλοί εκ των οποίων με ύβρεις και υπονοούμενα στα κοινωνικά δίκτυα, και όχι μόνο, σχολίαζαν την υποκριτική πρόσκληση του κυρίου Παπαδημητρίου έχω να πω τα εξής. Απαντήστε μας πρώτα στα εξής ερωτήματα:
Πρώτον:Ποιες μεθοδεύσεις προηγήθηκαν από ποια πολιτικά γραφεία εν ενεργεία και μη πολιτευτών, ώστε ο κύριος Μιτζίκος να είναι υποψήφιος σε έναν Δήμο στον οποίον ούτε καν ψηφίζει;
Δεύτερον:Ποιο το έργο και η συμβολή του κυρίου Μιτζικού στον Δήμο Βόλου και ποια η παρουσία του στα δημοτικά συμβούλια.
Τρίτον: Όταν την επομένη των εκλογών θα έχει χάσει θα καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης;
Εμείς τις έχουμε τις απαντήσεις για τα ερωτήματα αυτά και μετά τις εκλογές θα τα μάθει όλα ο κόσμος.
Προς το παρόν λέμε τούτο: το χρίσμα και η παρουσία του κυρίου Μιτζικού στα δρώμενα του Νοτίου Πηλίου, αποτελεί όνειδος και προσωπική ήττα τόσο του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου όσο και των συμβούλων που την απαρτίζουν. Είναι μία καθαρή ομολογία ανικανότητας και παράδοσης άνευ όρων σε διορισμένο άνωθεν εντολοδόχο Σωτήρα.
Η υποψηφιότητα Μιτζικού είναι μία απέλπιδα προσπάθεια επαναφοράς στην ενεργό δράση και την διοίκηση του δήμου φαντασμάτων του παρελθόντος τα οποία τα ζήσαμε και τα ξέρουμε.

Η επιλογή Μιτζικού αποτελεί ευθεία προσβολή προς τους Δημότες της Αργαλαστής από την οποία προέρχεται και ο παρ’ ολίγον υποψήφιος Δήμαρχος ο οποίος έπεσε θύμα σκοτεινής κομματικής πλεκτάνης και απορώ γιατί, με ποιο αντάλλαγμα σύρθηκε πίσω από αυτή την επιλογή ενώ από την άλλη αποκλείστηκε ο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Μιλτιάδης Γαϊτανάς.

Για τον κο Παπαδημητρίου από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Θα μπορούσα να περιγράφω επί ώρες την διαλυτική, σκοτεινή, απαξιωτική του παρουσία ή μάλλον απουσία στα δρώμενα του Δήμου Νοτίου Πηλίου τα πέντε τελευταία χρόνια.
Έχοντας αναγάγει την χυδαιότητα, τη λασπολογία, την ίντριγκα και την σκευωρία σε πολιτική πρακτική και λόγο, απέναντι σε πρόσωπα, ακόμα και σε ολόκληρες κοινωνικές ομάδες όπως αυτή των λατόμων που συντονισμένα προσπαθεί να αφανίσει γιατί άραγε, επιδεικνύοντας ούτε ίχνος ανθρωπιάς απέναντι στους δημότες, θυμήθηκε ξαφνικά να ζητήσει χείρα βοήθειας για μελλοντική συνεργασία.
Είναι αργά για δάκρυα Μίλτο.
Που ήσουν 5 χρόνια που τα τοπικά συμβούλια ζητούσαν βοήθεια για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα.
Γιατί δεν απαντούσες στο τηλέφωνο σε όποιον σε αναζητούσε.

Δείξε μας το έργο που έχει να παρουσιάσεις τα τελευταία 5 χρόνια εδώ στη γενέτειρά σου την Αργαλαστή (και δεν μιλάω για τις προεκλογικές φωτοβολίδες) που θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα σαν ιστορικό χωριό και έδρα του Δήμου.
Εσύ δεν είσαι που υπονόμευσες όχι μόνο τους πολιτικούς σου αντιπάλους αλλά τους ίδιους τους συνεργάτες σου με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να απομακρυνθούν από εσένα
Να αναζητήσεις σε ένα ετυμολογικό λεξικό τι σημαίνει συνεργάζομαι. Έχεις χάσει κάθε αξιοπιστία και λυπάμαι ούτε τα ρουσφέτια που έχεις τάξει ούτε οι εκβιασμοί που έχεις κάνει μπορούν να σε σώσουν.
Τέλος να σου επισημάνω ότι ένα από τα στοιχεία που μας καταξιώνει στον πολιτικό βίο είναι η διάθεση για αυτοκριτική και δυστυχώς ακόμα και τώρα που πλησιάζει η εκλογική σου συντριβή έχεις το θράσος να λες πως για όλα έφταιγαν οι άλλοι. Ντροπή σου.

Θα αναφερθώ εδώ σε μία άσχημη πρακτική την οποία χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος κύριος για να μπορέσει να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτών. Αρκετοί υπάλληλοι αλλά και προμηθευτές σέρνονται μέχρι τις εκλογές έχοντας στο αέρα ουσιαστικά τις πληρωμές τους που αφορούν υπηρεσίες και εργασίες οι οποίες δεν έχουν τιμολογηθεί. Σε όλους αυτούς τους λέω να μην φοβούνται. Εγώ προσωπικά θα πάρω την πρωτοβουλία να έρθω σε συνεννόηση με τον κο Μιτζικό ώστε ανεξάρτητα με το πιο θα είναι το αποτέλεσμα, άσχετα με το ποιος θα είναι ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος των εκλογών αυτοί οι άνθρωποι να μην χάσουν τα χρήματά τους.
Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων όσων ασχολούνται με την πολιτική, ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την δημόσια διοίκηση για προσωπικό μας όφελος. Ο Δήμος δεν είμαστε το πολιτικό προσωπικό, εμείς είμαστε οι διαχειριστές προς όφελος των δημοτών. Για τον λόγο αυτό και θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια της μιας διοίκησης με την άλλη και όχι αντίληψη πλιατσικολόγου όπως μας δίδαξε μέχρι τώρα το παρελθόν.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών, εμείς, δεν τάξαμε τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς του Δήμου όπως οι συνυποψήφιοι μας και απομακρύναμε όλους όσους είχαν σκοπό το δικό τους όφελος.
Δεν κλείσαμε το μάτι σε κανένα συμφέρον που θέλει να δεσμεύσει το μέλλον του τόπου μας.
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την μοίρα μας γιατί έχουμε τη γνώση των προβλημάτων, έχουμε την εμπειρία και την μεθοδικότητα.
Ο δρόμος είναι δύσκολος και θαύματα δεν γίνονται όπως ξέρουμε.

Με καλή διάθεση όμως, υπομονή, συνεργασία, εργατικότητα αλλά κυρίως ανθρωπιά θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.