Επιτυχής αερομεταφορά 65χρονου από τη Σκόπελο με έμφραγμα

Το πλήρωμα: Από αριστερά ο συγκυβερνήτης Δημ. Καλογιάννης, ο κυβερνήτης Αθαν. Παπακυριάκος και ο τεχνικός Ανδρ. Πρεμέτης
Με το ελικόπτερο διάσωσης της 111 Πτέρυγας Μάχης

Με επιτυχία, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, στέφθηκε αποστολή αερομεταφοράς, στις 11 το πρωί ενός 65χρονου από τη Σκόπελο, που έπαθε έμφραγμα, από το διασωστικό ελικόπτερο Augusta – Bell 205 της 111 Πτέρυγας Μάχης.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου διατάχτηκε στις 11. Το πρωί να κάνει την αερομεταφορά ενός βοσκού, που βρισκόταν στο Έληος και υπέστη έμφραγμα.

Σχεδόν αμέσως το ελικόπτερο απογειώθηκε (καθώς το πλήρωμα βρίσκεται μόνιμα σε 15λεπτη ετοιμότητα), μεταφέροντας και ιπτάμενο γιατρό της 111 Π.Μ. και προσέγγισε το νησί της Σκοπέλου, κάτω από δύσκολες συνθήκες με ανέμους έντασης 20 μιλίων, συνεχή βροχή, χαμηλή νέφωση και ορατότητα.

Στη νησί παρέλαβαν τον ασθενή και συνοδεία δεύτερου γιατρού του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, μετέφεραν με ασφάλεια τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, όπου τον παρέλαβε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείου Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.