Επιβεβαιώθηκε και επίσημα σήμερα Δευτέρα ένα ακόμη κρούσμα ευλογιάς αυτή τη φορά σε κοπάδι στον Πλάτανο του Αλμυρού. Αρχικά την προηγούμενη Πέμπτη χαρακτηρίστηκε ως ύποπτο και ελήφθη δείγμα για να αποσταλεί προς εξέταση στα εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν πράγματι μιλάμε για ευλογιά.
Έτσι σήμερα υπήρξε επιβεβαίωση με αποτέλεσμα μια ακόμη μεγάλη μονάδα αποτελούμενη από 550 περίπου αιγοπρόβατα να πρέπει να καταστραφεί. Ομόφωνο αίτημα του κτηνοτροφικού κόσμου είναι ο εμβολιασμός των ζώων, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της ζωονόσου η οποία προς το παρόν συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, ωστόσο, όπως λένε η κυβέρνηση αρνείται να τους το ικανοποιήσει, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη λύση δεν θα προσφέρει κάτι χειροπιαστό.
Το υπουργείο εξακολουθεί να θεωρεί πως με την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί, θα πέσει σε ύφεση η ευλογιά, όμως κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν φαίνεται να συμβαίνει.































