Επτά παραβάσεις σε ταχύπλοα σκάφη τον Σεπτέμβριο

Βεβαιώθηκαν από το Λιμεναρχείο σε 43 ελέγχους

Επτά παραβάσεις του γενικού κανονισμού λιμένα για ταχύπλοα σκάφη και θαλάσσια μέσα αναψυχής, που έχουν να κάνουν με εφόδια, στοιχεία, έγγραφα, βεβαίωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και οι υπηρεσίες που υπάγονται σ’ αυτό σε 43 ελέγχους που έκανε τον Σεπτέμβριο κατά την εκπνοή της θερινής τουριστικής περιόδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, από τους 43 ελέγχους σε ταχύπλοα σκάφη και σε εκμισθούμενα μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής διά των πλωτών και χερσαίων μέσων της Υπηρεσίας, τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης, διαπιστώθηκαν επτά παραβάσεις του αριθ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα «Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής» (σχετικά με εφόδια, στοιχεία, έγγραφα). Από την Υπηρεσία μας έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έξι έλεγχοι αλκοτέστ σε χειριστές και κυβερνήτες ταχύπλοων σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.

Το Λιμεναρχείο τονίζει ότι σε όλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των λουομένων στην θάλασσα και την ασφάλεια ναυσιπλοΐας γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης της περιοχής δικαιοδοσίας της διενήργησε εντατικές, τακτικές κι έκτακτες περιπολίες επιβάλλοντας κυρώσεις όπου απαιτούταν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.