Έρχεται το Σεπτέμβριο το πρώτο υδροπλάνο στις Σποράδες

Η Hellenic Seaplanes, αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο των αερομεταφορών, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, καθώς γίνεται η πρώτη αεροπορική που φέρνει ξανά τα υδροπλάνα στους ελληνικούς αιθέρες! Η εταιρεία παρέλαβε χθεςτο πρώτο υδροπλάνο της και προετοιμάζεται πυρετωδώς για την εκκίνηση των επιβατικών πτήσεων τους προσεχείς μήνες. Μάλιστα το πρώτο υδροπλάνο δρομολογείται, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης εντός Σεπτεμβρίου στις Σποράδες, ενώ άμεσα έρχεται και το δεύτερο υδροπλάνο για να μπει στο Ιόνιο.

Το νεοαφιχθέν αεροσκάφος, είναι ένα CESSNA Caravan C208, της αμερικάνικης κατασκευάστριας εταιρείας ΤΕΧΤRON, το οποίο, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που υπογράφτηκε, θα έχει βάση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων,στην επιχειρησιακή βάση της Ifly, ιδιοκτησίας του κ. Γιώργου Βέρμπη, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αερομεταφοράς VIP προσώπων, διακομιδής ασθενών με ελικόπτερα και αεροπλάνα και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, υψηλών προδιαγραφών, για ένα μεγάλο εύρος πτητικών μέσων.To συγκεκριμένο υδροπλάνο πρόκειται για αμφίβιο τύπο αεροσκάφους, που μπορεί να δραστηριοποιηθεί τόσο σε αεροδρόμια όσο και να προσθαλασσώνεται επί υδάτινου πεδίου και κατ’ επέκταση στα υδατοδρόμια, με τη χρήση πλωτήρων.

Το CESSNACaravanC-208υποστηρίζει την αερομεταφορά έως 12 επιβατών και προορίζεται να εξυπηρετεί οργανωμένα αεροπορικά δρομολόγια καθώς και ναυλωμένες, ιδιωτικές πτήσεις. Το νέο απόκτημα της εταιρείας υπόσχεται να δώσει λύσεις στα προβλήματα εύκολης διασύνδεσης μεταξύ των νησιών, πετώντας γρήγορα και εύκολα από λιμάνι σε λιμάνι και ενώνοντας όλη την Ελλάδα, όπως προμηνύει και το μότο της HellenicSeaplanes, “Connecting Greece”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.