Έργα ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση ζημιών του «ΙΑΝΟΥ»

Τα έργα που έχει σε εξέλιξη η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε περιοχές του Αλμυρού για την αποκατάσταση υποδομών, μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.
Πρόκειται για:
-τη νέα γέφυρα που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη θέση Χολόρεμα, στην οδό που συνδέει το Αιδίνι με το Κρόκιο,
-το νέο τεχνικό απορροής του υδατορέματος Αητόρεμα που κατασκευάζεται στο Αϊδίνι,
-τη γέφυρα στην έξοδο της πόλης του Αλμυρού στην οδό Αλμυρού-Πτελεού που ξεκινά άμεσα
– τη νέα ασφαλτόστρωση που ολοκληρώθηκε σε Κοκκωτούς, Πτελεό και Ανάβρα καθώς και
-την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας περίπου 15 χλμ στους Κωφούς.
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δρομολογούνται τρία νέα έργα 5,3 εκατ. ευρώ που πρόσφατα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είναι τα εξής:
-Αποκατάσταση οδικού δικτύου στο τμήμα Αργιλοχώρι – Ανθότοπος,
-Αποκατάσταση στην π.ε.ο Αϊδίνι – Κρόκιο και
-Αποκατάσταση – συντήρηση υδατορεμάτων Δήμου Αλμυρού.

«Στην περιοχή του Αλμυρού έχουμε σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων ύψους 10,3 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώνουν την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε σημεία του οδικού δικτύου που υπέστησαν ζημιές από τον Ιανό καθώς και απαραίτητες εργασίες καθαρισμού υδατορεμάτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μαζί με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο επισκεφτήκαμε τα έργα αποκατάστασης υποδομών και αντιπλημμυρικής προστασίας. Αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πλημμύρα του αιώνα με ψυχραιμία, άριστη συνεργασία, ταχύτητα, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα και συνεχίζουμε με νέα έργα που ξεκινούν το επόμενο διάστημα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.