Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Καταγγέλλει τον Δήμου Σκοπέλου για την Υπηρεσία Καθαριότητας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, με τα περισσότερα οχήματα του στόλου των απορριμματοφόρων εκτός λειτουργίας και τα υπόλοιπα σε οριακή κατάσταση, η μηχανική αποκομιδή των απορριμμάτων τείνει να γίνει χειρωνακτική με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων και την υπέρμετρη εντατικοποίηση της εργασίας τους, τη στιγμή που ήδη έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος.

«Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες για τη μη δρομολόγηση των διαδικασιών τεχνικού ελέγχου των οχημάτων και τη γενικότερη απαξίωση της Υπηρεσίας, που συναντιέται με τη συνειδητή αδιαφορία της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ και στην ουσία οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση μιας βασικής αρμοδιότητας των Δήμων, με οδυνηρές συνέπειες για τα λαϊκά νοικοκυριά», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί τη Δημοτική Αρχή τώρα να βρει λύση στο ζήτημα των απορριμματοφόρων, τηρώντας όλες τις προβλέψεις της νομοθεσίας για το ωράριο και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.