Εργοστάσια ανακατασκευής όπλων και αρμάτων

Διανοίγονται ευοίωνες προοπτικές με επενδύσεις και έργα στη Μαγνησία

Ευνοϊκό κλίμα επενδύσεων, αλλά και μεγάλων έργων στη Μαγνησία, ενδέχεται να την απογειώσουν τα επόμενα χρόνια στον τομέα των μεταφορών και των κατασκευών, ανατρέποντας άρδην το κλίμα και δημιουργώντας νέες προοπτικές.
Τα επόμενα τρία χρόνια, έως το 2020 και αρχής γενομένης από το 2017 θα είναι ένα ιδιαίτερα δημιουργικό διάστημα, για την δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας. Στο τέλος του μήνα αναμένεται στο Βόλο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης, ο οποίος θα παρουσιάσει τρία σημαντικά έργα για τη Μαγνησία, όπως είναι αυτό της συνέχισης του Περιφερειακού δρόμου στην Αγριά, της ολοκληρωμένης ανακατασκευής του οδικού κυκλώματος Πηλίου και την δημοπράτηση του μεγαλόπνοου έργου ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλου- Λάρισας. Οι νέες προοπτικές στις μεταφορές θα δοθούν με τη σύνδεση του λιμανιού με τις δυο βιομηχανικές περιοχές Βόλου και το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας καθώς και την εξυπηρέτηση της βιομηχανικής περιοχής Αλμυρού. Το έργο, το οποίο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί και να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ανοίγει νέες προοπτικές για το λιμάνι, τις δυο βιομηχανικές περιοχές για την μεταφορά προϊόντων σ’ όλο τον κόσμο, όπως επίσης και για το αεροδρόμιο στο οποίο θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση το επιβατικό κοινό, αλλά και για την μεταφορά προϊόντων συνδέοντας τα με τις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, η ηλεκτροκίνηση, η οποία θα είναι έτοιμη το 2018, θα μειώσει και το χρόνο μεταφοράς των επιβατών, φέρνοντας πιο κοντά τις δυο Θεσσαλικές πόλεις, Βόλου και Λάρισας.

Τρεις επενδύσεις έρχονται στη Μαγνησία
Πέρα από τις νέες προοπτικές που διανοίγονται, ιδιαίτερα ευοίωνες είναι οι προοπτικές στον κατασκευαστικό τομέα. Εκτός από την επένδυση, για την οποία γράψαμε πριν από ημέρες, για την κατασκευή εργοστασίου δίπλα από το αεροδρόμιο για την ανακατασκευή αεροσκαφών, δυο νέες επενδύσεις δρομολογούνται από την κυβέρνηση στο Βόλο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Μ», έχουν υπογραφεί διμερείς συμφωνίες με τις οποίες θα λειτουργήσουν άλλες τρεις διαφορετικές μονάδες ανακατασκευής στρατιωτικών όπλων αέρος και ξηράς, στις οποίες θα εργαστούν πάνω από 300 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων.
Οι δυο συμφωνίες που υπογράφηκαν πρόσφατα αφορούν την κατασκευή και ανακατασκευή όπλων, η οποία θα εγκατασταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώην εργοστάσιο Θεοχαράκη, στην Α’ βιομηχανική περιοχή. Το δεύτερο, θα αφορά την ανακατασκευή αρμάτων μάχης στο 304 ΠΕΒ και ορισμένων σε μετατροπής τους σε πυροσβεστικά οχήματα για δύσβατες περιοχές. Ακόμη, υπάρχει η σκέψη στο Στεφανοβίκειο να δημιουργηθεί μονάδα ανακατασκευής ελικοπτέρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.