Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την άμεση ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων στο Ανατολικό Πήλιο

Σε συνέχεια της περιοδείας του σε πληγείσες περιοχές του Ανατολικού Πηλίου, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προχώρησε σε κοινοβουλευτική Ερώτηση για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων σε βασικές υποδομές της περιοχής που υπέστησαν ζημίες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. «Μια «ανάσα» πλέον από την έναρξη της νέας θερινής τουριστικής σεζόν, το Ανατολικό Πήλιο θα πρέπει να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το πλήθος των επισκεπτών που παραδοσιακά προσελκύει. Οι άμεσες αποκαταστάσεις σε βασικές υποδομές είναι αναγκαία συνθήκη για τη βιωσιμότητα της περιοχής και την τουριστική της ανάπτυξη», ανέφερε ο Βουλευτής. Στην Ερώτησή του κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών να παρέμβουν προκειμένου η περιοχή να εκκινήσει ομαλά τη νέα θερινή τουριστική σεζόν και να υποδεχθεί χωρίς προβλήματα το πλήθος των επισκεπτών που προσελκύει παραδοσιακά.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών και κατοίκων του Ανατολικού Πηλίου είναι αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, καθώς υπάρχουν ακόμα σημεία που χρήζουν έγκαιρων και αποτελεσματικότερων αποκαταστάσεων. Ζήτημα για την περιοχή αποτελεί και η πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης, ενώ σημαντική για την τουριστική προσέλευση είναι και η αποκατάσταση του δικτύου των περιπατητικών μονοπατιών. Ανάγκη ταχειών παρεμβάσεων υπάρχει και για τα λιμάνια του Αγίου Ιωάννη και του Χορευτού, με πρώτιστη προτεραιότητα τη διενέργεια των αναγκαίων εκβαθύνσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης όλων των αλιευτικών και τουριστικών σκαφών.
«Πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχει δεσμευθεί για αποκαταστάσεις στις υποδομές κονδύλι της τάξεως περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Με βάση τη χρηματοδότηση, εργολάβοι ανέλαβαν τα έργα των αρχικών αποκαταστάσεων. Οι πρώτες παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν, ωστόσο σύμφωνα με τις καταγγελίες οι εργολάβοι δεν έχουν ακόμα πληρωθεί», ανέφερε ο Βουλευτής.
Στην Ερώτησή του κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμα εξοφληθεί οι εργολάβοι για τις αρχικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο των αποκαταστάσεων των υποδομών του Ανατολικού Πηλίου, αλλά και ποιο είναι το προβλεπόμενο συνολικό κονδύλι για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στις υποδομές της περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.