Εσερίδης κατά ΔΑΣ-ΟΤΑ: «Ο Δήμος Αλμυρού δεν κάνει “μπίζνες” με κανέναν Αναπτυξιακό Οργανισμό»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης εναντίον της ΔΑΣ- ΟΤΑ Μαγνησίας σχετικά με τις ολιγόμηνες συμβάσεις μίσθωσης έργου 26 εργαζομένων μέσω του «Αναπτυξιακού Οργανισμού» για τις οποίες και κατηγορήθηκε. Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ο Δήμος Αλμυρού δεν κάνει “μπίζνες” με κανέναν Αναπτυξιακό Οργανισμό αντίθετα  έδωσε δουλειά σε 26 ανθρώπους.

Ειδικότερα, ο κ. Εσερίδης σημειώνει στην ανακοίνωσή του «Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας η οποία ούτε λίγο – ούτε πολύ μας χαρακτηρίζει “μπιζναδόρους’ και “δουλέμπορους” που εκμεταλλευόμαστε την ανάγκη των δημοτών για δουλειά και τους προσλαμβάνουμε χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Κύριοι της ΔΑΣ

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθείτε πως δεν βρισκόμαστε στον 18ο αιώνα.

Ο Δήμος Αλμυρού θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο τρόπο προκειμένου αφενός να τονώσει την απασχόληση και αφετέρου να ενισχυθεί σε προσωπικό και να αυξήσει την αποδοτικότητα των υπηρεσιών του.

Πρέπει να καταλάβετε πως η εργασία ποτέ δεν αφαιρεί την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Η ανεργία είναι αυτή που τον σπρώχνει στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο Δήμος Αλμυρού έδωσε δουλειά σε 26 ανθρώπους και ένα επιπλέον – ή/και το μοναδικό-  εισόδημα σε 26 ακόμη οικογένειες. Αυτή είναι η έμπρακτη στήριξη στον κόσμο που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση κύριοι της ΔΑΣ και όχι τα παχιά λόγια για “εργασιακούς παράδεισους” στη μετά θάνατον ζωή.

Ο Δήμος Αλμυρού δεν κάνει “μπίζνες” με κανέναν Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Αυτό που κάνει, είναι να εξαντλεί όλα τα περιθώρια που προσφέρει ο Νόμος για να στηρίζει την τοπική κοινωνία και τη λειτουργία του προς όφελος των δημοτών του. Άλλωστε, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και συνεχίζει να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η μεγάλη μου απορία όμως είναι γιατί εσείς συνεχίζετε ακόμη να   αναπαράγετε στερεότυπα  και ιδεοληψίες 40 και 50 ετών, αφού ο Νικήτα Χρουστσόφ  μας άφησε το 1971 και ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ το 1982.

Αυτό ούτε το κατάλαβα ούτε πρόκειται να το καταλάβω ποτέ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.