Εσερίδης στο Ράδιο ΕΝΑ: Εμπρησμός η επικίνδυνη φωτιά στη Γαύριανη, συνελήφθη ηλικιωμένη

Η άμεση κινητοποίηση και η άπνοια τα δύο στοιχεία που κατασβέστηκε άμεσα

Σε εμπρησμό οφείλεται η πολύ επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε χθες στα όρια του οικισμού της Γαύριανης Αλμυρού και είχε αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση του χωριού και τη μεγάλη κινητοποίηση επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από όλη τη Θεσσαλία και εναέριων μέσων, που ευτυχώς σε διάστημα δύο ωρών την έθεσαν υπό έλεγχο και την έσβησαν.

Την αποκάλυψη έκανε στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο οποίος είπε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, συνελήφθη από την Πυροσβεστική μια ηλικιωμένη γυναίκα που κατηγορείται για εμπρησμό και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο η Γαύριανη είναι ένα χωριό με κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, κάποιος προσπάθησε να βάλει φωτιά, που ξέφυγε λόγω του αέρα και απείλησε το χωριό ολόκληρο.

Όσον αφορά την κινητοποίηση για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ο δήμαρχος ανέφερε ότι χθες υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία όλων των υπηρεσιών, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμυρού που έσπευσε άμεσα με αντιδημάρχους και υπεύθυνους με δύο μηχανήματα (φορτωτή και JCB), δύο μικρά λεωφορεία για τη μεταφορά των πολιτών από το χωριό και δύο υδροφόρες που βοηθούσαν συμπληρώνοντας νερό στα πυροσβεστικά οχήματα.

«Υπήρξε άψογη συνεργασία της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Δασαρχείου, με την Πολιτική Προστασία και με τη βοήθεια τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου, να γίνει άμεσα κατάσβεση της πυρκαγιάς», ανέφερε ο κ. Εσερίδης.
Στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου στην περιοχή, για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση τη νύχτα, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, ο δήμαρχος ανακάλεσε στις 8 το απόγευμα την εντολή εκκένωσης του χωριού και έκανε λόγο για μια μεγάλη και καλή συνεργασία όλων των φορέων.

Αναφερόμενος στις συνθήκες της φωτιάς είπε ότι δεν ήταν εύκολη η κατάσβεση, καθώς ήταν σε δύσβατη περιοχή (μέσα σε ρέμα), αλλά βοήθησε το γεγονός ότι δεν φυσούσε και η άμεση κινητοποίηση των φορέων που είχε αποτέλεσμα η φωτιά να αντιμετωπιστεί πριν επεκταθεί.
Η έκτακτη που υπολογίζει ο δήμαρχος ότι κάηκε είναι περίπου 200 στρέμματα και τόνισε ότι ξέσπασε κοντά στο τελευταίο σπίτι του χωριού και αν φυσούσε δυνατός αέρας προς το χωριό, τα αποτελέσματα θα ήταν άλλα σήμερα.

Οι περίπου 80-100 ηλικιωμένοι κυρίως κάτοικοι του χωριού απομακρύνθηκαν με τα πουλμανάκια του Δήμου προς το γήπεδο, όπου έμειναν για περίπου 2 ώρες και μόλις ελέγχθηκε το μέτωπο της φωτιάς επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ο κ. Εσερίδης τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον των πολιτών να βοηθήσουν, αλλά πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο και όχι να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα σε σημεία που δεν μπορούν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. «Σε κάθε τέτοιο φαινόμενο πρέπει να ακούμε τις εντολές της Πυροσβεστικής και όλα θα πάνε καλά», επισήμανε ο δήμαρχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.