Έτσι είναι η Νταμούχαρη σήμερα (φωτογραφίες)

Όταν αναφερόμαστε στο Πήλιο, είναι σίγουρο ότι στο νου έρθετε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, βουνό με μοναδική ομορφιά που φτάνει μέχρι την θάλασσα με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα και τουρκουάζ νερά

Πολλοί το προτιμούν για τις διακοπές τους, αλλά και για εξορμήσεις όλο το χρόνο, εξερευνώντας τις ομορφιές και τους κρυμμένους θησαυρούς του. Ομορφιές και τόποι αξεπέραστου κάλλους, οι οποίοι συνοδεύονται από ιστορίες και μύθους. Όπως και η Νταμούχαρη. Το μοναδικό φυσικό λιμάνι της Νότιας πλευράς του Πηλίου. Ένα μικρός γραφικός και ήσυχος ενετικός οικισμός που δημιουργήθηκε από ναυτικούς, αποτελείται από δύο μικρούς κολπίσκου που ενώνονται με μία χερσόνησο, πάνω στην οποία υπάρχουν ερείπια κάστρου. Ο βόρειος κόλπος, με το λιμανάκι του- έζησε και πάλι ένδοξες ημέρες δημοσιότητας όταν η Μέριλ Στριτ υποδέχεται τις φίλες της στην ταινία Mama Miaπου- με τις ταβέρνες και τα σπίτια του οικισμού. Ο νότιος, έχει μία πανέμορφη ακρογιαλιά στρωμένη με ολόλευκα μεγάλα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, που σε συνδυασμό με το γειτονικό φαράγγι, δίνουν στην Νταμούχαρη μια άγρια ομορφιά.

Αν και από τις πρόσφατες πλημμύρες “πληγώθηκε”, εξακολουθεί να παραμένει πανέμορφη και να μας περιμένει να απολαύσουμε τα κάλλη της.

Δείτε τις σημερινές φωτογραφίες της Ηρώς Πρώια

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.