European Best Destinations: Μυστικό «διαμαντάκι» της Ευρώπης η Σκιάθος

Η European Best Destinations, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, δημοσίευσε μια λίστα με 18 προορισμούς- κρυφά «διαμάντια» στην Ευρώπη, ανάμεσα στην οποία συμπεριλαμβάνει και δύο ελληνικούς.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχετε την ανάγκη να ταξιδέψετε μακριά από τις μεγάλες πόλεις, τα πλήθη και το άγχος. Αναζητάτε την ελευθερία, τη φύση και τους υπαίθριους χώρους. Θέλετε να δοκιμάσετε νέες γεύσεις, να γνωρίσετε νέα πρόσωπα, να ανακαλύψετε νέους τόπους. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες σε μέρη μακριά από τον μαζικό τουρισμό, που θα σας δώσουν την ευκαιρία να επανασυνδεθείτε με τη φύση. Ο λόγος για τα κρυμμένα διαμαντάκια της Ευρώπης, που θα αποτελέσουν τον καλύτερο προορισμό για τις επόμενες διακοπές σας», αναφέρει το δημοσίευμα συγκεκριμένα.

Σε όσους αρέσει, λοιπόν, να ταξιδεύουν στην Ευρώπη και θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τα τετριμμένα η European Best Destinations προτείνει να ανακαλύψουν μια συλλογή από μυστικούς προορισμούς, πραγματικούς θησαυρούς, στη Γηραιά Ήπειρο και να τους επισκεφτούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν καλύτερα.

Ανάμεσα σε αυτούς, λοιπόν, συμπεριλαμβάνει στη 12η θέση το σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά, σε απόσταση 2 χλμ. από τη Σάμη. «Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα διαμαντάκια του νησιού και ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.Ανεπανάληπτη είναι η εμπειρία της βαρκάδας στη μικρή σπηλιά που φωτίζεται από την ανοιχτή οροφή, με τις ηλιαχτίδες να χαρίζουν υπέροχους χρωματισμούς στα διαυγή γαλαζοπράσινα νερά και τη σιωπή να σπάει μόνο το πλατσούρισμα των κουπιών.

Ο δεύτερος ελληνικός προορισμός συναντάται λίγο πριν την ολοκλήρωση της λίστας, στην 17η θέση, και δεν είναι άλλος από το καταπράσινο νησί των Σποράδων. Ο λόγος για τη Σκιάθο, «ένα νησί όπου η αύρα της θάλασσας αναμειγνύεται με την μυρωδιά των πεύκων». Στο δημοσίευμα αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι λάτρεις της φύσης θα βρουν τον παράδεισό τους στο δασώδες νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.