Εβδομάδα Δράσεων στο Πειραματικό Σχολείο Πορταριάς

Εβδομάδα Δράσεων πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Σχολείο Πορταριάς και την σκυτάλη αρχικά έλαβε η Ε’ τάξη με την παρουσίαση της καινοτομίας «Βιβλιοθεραπευτική προσέγγιση» που συντονίστηκε από την εκπαιδευτικό Τσαγκαροπούλου Αυγή. Η βιβλιοθεραπευτική προσέγγιση βασίζεται στην διερεύνηση των συναισθημάτων, αλλά και άλλων αξιών μέσα από τα λογοτεχνικά κείμενα όπου οι ήρωές τους και τα προβλήματα τους αποτελούν πεδίο συζήτησης και ανατροφοδότησης για την ανάπτυξη της συναισθηματικής συμπεριφοράς των μαθητών. Σχετική έρευνα κι αντίστοιχο βιβλίο είχε αποτελέσει θέμα έρευνας της Μαρίνας Λουάρη που αποτέλεσε και την βιάση για την καινοτομία που υλοποιήθηκε.

Όλες οι τάξεις προσέφεραν ένα ευχάριστο διάλειμμα με αγγλικά τραγούδια που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Κούτσουρου Κατερίνα που οι μαθητές απέδωσαν με ιδιαίτερη ένταση και χορευτικές φιγούρες. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση του Ομίλου Παιχνιδομαθηματικών, όπου βέβαια τα επιτραπέζια μαθηματικά παιχνίδια είχαν τον κεντρικό ρόλο και οι ομάδες μαθητών και γονέων συναγωνίστηκαν.

Στον Όμιλο Παιχνιδομαθηματικών οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια με εστίαση στα μαθηματικά, την ανάπτυξη στρατηγικών, τα μοτίβα, τις συνθέσεις με την εμψύχωση των εκπαιδευτικών Παπαοικονόμου Μαρίας και Νασιάκου Ελισσάβετ και την ενίσχυση από το Εργαστήριο Μαθηματικών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τον καθηγητή Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη φοιτητές του τμήματος.

Όλες τις μέρες ο Σύλλογος Γονέων συμμετέχει με κεράσματα σε όλους, μαθητές και γονείς, φροντίζοντας και τις παραμικρές λεπτομέρειες κινητοποιώντας τους χορηγούς τους που για φέτος είναι η Ζυθοποιία Πλάστιγγα, Αρτοποιείο Βογιατζής, Κτήμα Καραζαφείρη και Αρτοποιείο Αφοί Κοντορίζου, Ζαχαροπλαστείο Tiramisu, ΕΨΑ

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.