Εβδομάδα πρόληψης υγείας παιδιού & εφήβου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Ρήγα Φεραίου μαζί με τις Κοινωνικές Δομές (Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρο κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου) διοργανώνουν την Εβδομάδα Πρόληψης Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, με τις δράσεις να πραγματοποιούνται στο ΚΑΠΗ στον πεζόδρομο Βελεστίνου. Σε αυτή την εβδομάδα πρόληψης  συζητώντας με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου επιλέχθηκε να είναι πολυθεματική προσπαθώντας, έτσι, να υπάρχουν  περισσότερες ιατρικές –παραϊατρικές ειδικότητες .

 

Η συντονίστρια των κοινωνικών δομών, κ. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: «Είναι σημαντικό για όλους τους πολίτες, για τους γονείς και τα παιδιά να ευαισθητοποιούνται στην αξία της πρόληψης και ελπίζουμε να  υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση. Η δράση αφορά όλους τους μαθητές όλων των χωριών του Δήμου μας».

Οι μαθητές θα μπορούν να εξετασθούν από τους Παιδιάτρους (Αναστασίου Αναστασία, διευθύντρια Νοσοκομείου Βόλου, Λάμπρη Μαρία, παιδίατρος του Κ.Υ Βελεστίνου, Φυσικοθεραπευτές εκπρόσωποι του Συλλόγου Ν. Μαγνησίας, Ορθοπεδικό, Ιωάννη Γκότση), να συμμετέχουν στις δράσεις των  ψυχολόγων  των κοινωνικών Δομών και στα screening test των Λογοθεραπευτών (εκπρόσωποι του Συλλόγου Λογοθεραπευτών) και να συζητήσουν οι γονείς μαζί τους.

Ο πνευμονολόγος Χρήστου Κωνσταντίνος θα μιλήσει στους μεγαλύτερους μαθητές  για το κάπνισμα.

Τα παιδιά θα μπορούν να εξετασθούν από την Δερματολόγο κα. Χονδροδήμου και τον Αλλεργιολόγο κ  Τάσιο.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί των κοινωνικών δομών θα συζητήσουν με τους γονείς για τα θέματα που ενδιαφέρουν για τη σύσταση  μιας οργανωμένης συμβουλευτικής γονέων .

Στο τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει ενημέρωση των μαθητών από το Σωματείο κινητικά αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Για τον σωστό συντονισμό είναι απαραίτητο να κλείσουν οι γονείς ραντεβού στο τηλ 2425023794 για τις ειδικότητες που τους ενδιαφέρουν κ’ τις ώρες κ μέρες που θα βρίσκονται οι παραπάνω ειδικότητες.

«Ας μάθουμε στα παιδιά μας την αξία της πρόληψης για μια καλύτερη υγεία  και ας τους δώσουμε μαθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς», καταλήγει η κ. Χασιώτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.