Πολύ ικανοποιητική από άποψη ενίσχυσης του υδροφόρου ορίζοντα είναι η βροχόπτωση που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί σε όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία, ενώ μάλιστα στη Σκόπελο είχε να βρέξει μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις στο νησί να βρίσκονται στα κατώτερα επίπεδα.
Η ένταση της βροχής χαμηλή και ευεργετική για το έδαφος, κάτι που σύμφωνα με κατοίκους της Σκοπέλου ήταν απαραίτητο μετά από μεγάλο διάστημα ανομβρίας. Ίδια η κατάσταση και στη γειτονική Αλόννησο, όπου η βροχόπτωση είναι ποτιστική χωρίς να έχει δημιουργήσει προβλήματα, όπως επισήμανε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κ. Χλίβας, ενώ έχουν φροντίσει να καθαρίσουν επαρκώς και τα φρεάτια.
Στη Σκιάθο η βροχή που πέφτει από το πρωί είναι χαμηλής ραγδαιότητας, χωρίς να έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα. Εντονότερα φαινόμενα περιμένουν από μεσημέρι στον Αλμυρό και στα βόρεια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπως το Κεραμίδι και το Καμάρι, χωρίς, ωστόσο να προβλέπεται κάτι ιδιαίτερο, με τη βροχή να αποδεικνύεται ως ο καλύτερος φίλος των καλλιεργειών, μετά την ξηρασία της προηγούμενης περιόδου.
Παρόλα αυτά όπως τόνισαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Σπανός και Παλληκάρης έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα με τα κατάλληλα μηχανήματα να είναι έτοιμα να επέμβουν εάν καταστεί ανάγκη.
Χωρίς προβλήματα περνάει μέχρι στιγμής η κακοκαιρία και στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και στο Νότιο Πήλιο με τα φαινόμενα μην εμφανίζουν κάποια ιδιαίτερη ένταση, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για ό,τι συμβεί.
Γ.Σ.






























