Εξετάζεται η επισκεψιμότητα ναυαγίου στη Σκόπελο

Σε αναμονή της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Σε αναμονή της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για αδειοδότηση της επισκεψιμότητας του ναυαγίου του πλοίου “Χριστόφορος” στον κόλπο του Πανόρμου Σκοπέλου.

Ο Κώστας Αγοραστός δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει το αίτημα για αδειοδότηση του χώρου, καθώς στηρίζει τα υποβρύχια μουσεία και τα καταδυτικά πάρκα, που είναι πρότυπα έργα με μεγάλες δυνατότητες επισκεψιμότητας.
«Χρειαζόμαστε πολλά καταδυτικά πάρκα και όχι μόνο ένα που έχουμε στην Περιστέρα και τρία στον Παγασητικό, καθώς οι τουρίστες αυτού του είδους τουρισμού ενδιαφέρονται να δουν πολλά σε μία περιοχή που επισκέπτονται γι αυτό το λόγο», εξήγησε ο περιφερειάρχης.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για τις υποβρύχιες ανασκαφές αλλά συμμετέχει και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MED.
Το ελληνικό φορτηγό “Χριστόφορος” είχε βυθιστεί στο συγκεκριμένο σημείο, το 1983, κενό φορτίου λόγω θαλασσοταραχής. Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός «πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ναυάγιο και αξίζει να το επισκεφθείς. Βρίσκεται όμως σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και θα πρέπει να δοθεί η άδεια από το ΚΑΣ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.