Εξηγήσεις για το πλαγκτόν ζητά εκ νέου από τη ΔΕΥΑΜΒ, το ΤΕΕ Μαγνησίας

Εξηγήσεις για το πλαγκτόν ζητά εκ νέου από τη ΔΕΥΑΜΒ, το ΤΕΕ Μαγνησίας . Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΕΕ Μαγνησίας, ανταπαντώντας σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, αναφορικά με το θέμα της έντονης εμφάνισης φυτοπλαγκτού στον Παγασητικό Κόλπο, τονίζονται τα εξής:

«Σχεδόν περήφανη παρουσιάζεται η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΜΒ για την «άνθιση» του Παγασητικού Κόλπου ερμηνεύοντας με αυτό τον όρο τη φυτοπλαγκτονική έξαρση, που έχει υποστεί το θαλάσσιο οικοσύστημα. Επηρεασμένη μάλλον από τα φυτευμένα των πεζοδρομίων βλέπει… ως λουλουδάκια και το φυτοπλαγκτόν στη θάλασσά μας.
Το κείμενο που αντέγραψαν από σχολικά εγχειρίδια στη ΔΕΥΑΜΒ για να εξηγήσουν στους συμπολίτες τι είναι το πλαγκτόν, δεν τους βοήθησε. Δεν περιλάμβανε οδηγίες και λύσεις για το πως αντιμετωπίζεται η διοχέτευση ενός τόνου αμμωνίας σε καθημερινή βάση επί μήνες στο θαλάσσιο οικοσύστημα μέσω του Βιολογικού, αντί για περίπου 30 κιλά σύμφωνα με το επιτρεπτό όριο, που θα έπεφταν αν οι Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων λειτουργούσαν σωστά.
Τους ενημερώνουμε ότι επειδή ότι το ηλιακό φως, η θερμοκρασία και η αλατότητα της θάλασσας, δεν ελέγχονται ως φυσικά φαινόμενα, γι΄ αυτό το λόγο κατασκευάζονται οι ΕΕΛ (Βιολογικοί Καθαρισμοί) ώστε να επεξεργαζόμαστε το ρυπαντικό φορτίο και να περιορίζουμε τα νιτρικά και τα θρεπτικά που οδηγούνται στη θάλασσα.
Απομένει λοιπόν στους υπευθύνους της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΜΒ να εξηγήσουν για ποιο ακριβώς λόγο ο Παγασητικός Κόλπος επί 8 μήνες έγινε αποδέκτης τόνων αμμωνίας και άλλων θρεπτικών από τα οποία, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, εξαρτάται η δημιουργία φυτοπλαγκτόν.
Από πλευράς μας, θα ήταν μάταιο να συστήσουμε σοβαρότητα, σύνεση και μετριοπάθεια στις δηλώσεις και στις πράξεις της δημοτικής αρχής, μιας και τα επεισοδιακά πεπραγμένα τους, τα οποία μας έχουν ευτελίσει ως πόλη στο πανελλήνιο, δεν μας αφήνουν καμία ελπίδα.
Επαναλαμβάνουμε πως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το ΤΕΕ είχε μιλήσει εγκαίρως για όλα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.