Εξόρμηση στον Γοργοπόταμο από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Βόλου την Κυριακή

Εξόρμηση στον Γοργοπόταμο διοργανώνει το παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την ερχόμενη Κυριακή 11 του Δεκέμβρη. Η αναχώρηση θα γίνει στις 9 το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου.
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου και ιδιαίτερα στη νέα γενιά για να συμμετέχουν μαζικά στον εορτασμό και θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6944982479 και 6973363380.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δολιοφθοράς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η αξία της υπήρξε μεγάλη στον αγώνα του ελληνικού λαού κατά της τριπλής (γερμανικής, ιταλικής και βουλγαρικής) κατοχής, διότι αναπτέρωσε το ηθικό των απλών ανθρώπων του μόχθου, εξύψωσε το γόητρο των αντιστασιακών οργανώσεων του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, συνέβαλε στη μαζικοποίησή τους και έδωσε ώθηση στην εθνικοαπελευθερωτική πάλη του ελληνικού λαού.

Η φλόγα του Γοργοποτάμου φώτισε το δρόμο στους σκλαβωμένους ανθρώπους του μόχθου για να πυκνώσουν τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και να γράψουν μια από τις λαμπρότερες σελίδες της λαϊκής επαναστατικής πάλης στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Να γράψουν τη μεγάλη εποποιία της Αντίστασης και της λαϊκής Απελευθέρωσης.
Ο Γοργοπόταμος έδειξε τη δύναμη της λαϊκής πάλης, όταν, από την άλλη, οι αστοί και οι σύμμαχοί τους καλούσαν το λαό μας σε αδράνεια και ουσιαστικά υποταγή απέναντι στον κατακτητή. Κι αυτό δε μπορεί να παραχαραχθεί και διαστρεβλωθεί με την καθοδηγούμενη και «χρυσοπληρωμένη» προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ, των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και των αστικών δυνάμεων. Που, τυφλωμένοι από το αντικομμουνιστικό μένος τους, συκοφαντούν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ, γενικότερα το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, την προσφορά της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου στρατού της και των άλλων Αντιστασιακών κινημάτων, όπου πρωταγωνιστές ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα στον αγώνα για το τσάκισμα του φασιστικού -ναζιστικού τέρατος, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, προσπαθούν σήμερα να ξαναγράψουν την Ιστορία όπως τους συμφέρει αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα για να μην μαθαίνουν την αλήθεια οι νέες γενιές και να διδάσκονται απ’ αυτήν πως… «οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.