Ευδόκιμος Πασχαλίδης για ΤΑΞΙ: Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο καταγράψαμε αύξηση κίνησης

«Αλλά έχουμε ακόμα δρόμο για να φτάσουμε τα επίπεδα του 2019» όπως τόνισε στο Ράδιο Ένα

Για αύξηση της κίνησης, τους δύο πρώτους καλοκαιρινούς μήνες έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «VOLOS TAXI» , Ευδόκιμος Πασχαλίδης, σημειώνοντας ότι ο κλάδος των ταξί ήταν ένας από αυτούς που ευνοήθηκε με τον καύσωνα και τις ακραίες θερμοκρασίες, αν «και για εμάς είναι δύσκολες οι συνθήκες να εξυπηρετούμε 24 ώρες», τόνισε. Ο κ. Πασχαλίδης μιλώντας ως καλεσμένος στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, δήλωσε ότι το 50% του επαγγέλματος είναι εμβολιασμένο, ενώ ταυτόχρονα μίλησε και για τους τομείς στους οποίους η δουλειά τους, μειώθηκε αισθητά.
«Ο καύσωνας και γενικά οι ακραίες καιρικές συνθήκες , είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι, βοηθάνε πάρα πολύ τη δουλειά μας. Και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο καταγράψαμε κάποια αύξηση στη δουλειά που σε αυτό συνέβαλε πάρα πολύ ο καύσωνας. Το κρατάμε ως θετικό, καθώς ήταν για εμάς μια «ανάσα». Έχουμε ακόμα όμως δρόμο για να φτάσουμε τα επίπεδα του 2019», σημείωσε. Τον μήνα που διανύουμε, τον Αύγουστο, ανέφερε ότι παρατηρείται πτώση αν και είναι αναμενόμενη. «Η δουλειά ξεκινάει μετά τις 20 Αυγούστου πάλι».

Η κίνηση των ταξί μειώθηκε σε πολλούς τομείς

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, μίλησε και ανέπτυξε τους τομείς στους οποίους η κίνηση έχει πέσει και δεν πηγαίνει καλά. Αρχικά, αναφέρθηκε στη νυχτερινή διασκέδαση από τότε που πάρθηκαν τα μέτρα για τα μαγαζιά και τους καθήμενους. «Με την πτώση αυτή, χάνεται η μισή συγκεκριμένη βάρδια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχαλίδης. Η περίοδος όπως εξήγησε δεν θυμίζει τίποτα καλοκαίρι, ειδικά μετά τις 11 το βράδυ, καθώς στα μαγαζιά που λειτουργούν πηγαίνει έτσι κι αλλιώς λίγος κόσμος.

Οι επιβάτες απ΄τα κρουαζιερόπλοια
δεν κατεβαίνουν στην πόλη

Όσον αφορά στα κρουαζιερόπλοια το πρωτόκολλο εξηγεί ότι είναι διαφορετικό καθώς οι επιβάτες μπαίνουν σε λεωφορεία και πηγαίνουν στον εκδρομικό προορισμό τους χωρίς να κατεβαίνουν στην πόλη. «Ούτε τα ταξί, ούτε η αγορά του Βόλου εισπράττει κάτι από αυτό που είναι να διαθέσουν οι επισκέπτες. Ευελπιστούμε σιγά σιγά να πάνε τα πράγματα καλύτερα και να κατέβει ο κόσμος από το κρουαζιερόπλοιο και στην πόλη του Βόλου», ανέφερε. Μίλησε όμως και για τη γενική κίνηση που παρατηρείται στο λιμάνι της πόλης, λέγοντας ότι δεν βλέπου κάτι ιδιαίτερο. «Σε συζητήσεις που κάνουμε, προτιμούν να μεταβούν με το αμάξι είτε σε δικό τους σπίτι, εξοχικό ή χωριό», εξήγησε ο κ. Πασχαλίδης, σημειώνοντας επίσης ότι οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες σε γενικότερο επίπεδο καθώς υπάρχει κόσμος που δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί, οπότε πρέπει να μπει κανείς σε μεγάλη διαδικασία, όπως λέει, με τα τεστ και τα χαρτιά.

«Είμαστε εμβολιασμένοι πάνω από το 50%»

«Σε μεγάλο βαθμό είμαστε εμβολιασμένοι», τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα των τεστ. «Δεν έχουμε κρούσματα στα ταξί και είμαστε εμβολιασμένοι πάνω από το 50%», αναφέρει. Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρωτόκολλο των μέτρων το οποίο απαιτεί να φορούν όλοι μάσκα, να επιβιβάζονται μέχρι τρία άτομα και τέσσερα όταν είναι κάποιος ανήλικος ή οικογένεια.
Τα μέτρα, όπως λέει, έχουν δουλέψει στον κλάδο τους, με τις μάσκες, τον εξαερισμό του αυτοκινήτου και την απαραίτητη απολύμανση, «με τον κόσμο σιγά σιγά να μας επιλέγει όλο και περισσότερο», δηλώνει.

«Κάποιοι… άλλαξαν δουλειά»

Ο κ. Πασχαλίδης έθιξε και το ζήτημα της σκέψης της αλλαγής δουλειάς από πολλούς συναδέλφους του. Λόγω πανδημίας και καραντίνας πολλοί συνάδελφοί του αναζήτησαν δουλειά αλλού, σε άλλους κλάδους, αναφέροντας ότι αυτό το φαινόμενο παρουσιάστηκε ιδιαίτερα μετά την περίοδο του Πάσχα «που κανείς δεν ήξερε πώς θα ήταν η κατάσταση». Μάλιστα εξήγησε ότι πολλοί ιδιοκτήτες ταξί αναζήτησαν εργασία στον Τουριστικό κλάδο. «Γενικά υπήρχε πρόβλημα. Πολλοί είχαν αφήσει τα ταξί και αναζητούσαν δουλειά αλλού», κατέληξε.
Ο κ. Πασχαλίδης, όπως και όλος ο κλάδος των ταξί, ευελπιστούν τα πράγματα να πάνε καλύτερα από τον Σεπτέμβριο, φυσικά πάντα με την θετική εξέλιξη ότι δεν θα ακολουθήσει ένα καινούργιο lockdown καθώς σε αυτή την περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι κάτι τέτοιο θα είναι το τέλος πολλών επαγγελμάτων. «Εφόσον δεν υπάρξουν περιοριστικά μέτρα που θα βλάψουν την κοινωνία, γιατί μια αλυσίδα είμαστε όλοι, ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες, όχι μόνο εμείς, αλλά όλη η κοινωνία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.