Εύη Αδαμάκη – Τζαβέλλα: Ανάπτυξη, προστασία και προοπτική για το καλό του τόπου και των ανθρώπων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
«Χρειάζονται τεχνοκράτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο», είπε η υπ. Περιφερειακή σύμβουλος

Η Εύη Αδαμάκη – Τζαβέλλα, αρχιτέκτων- μηχανικός, κατέρχεται υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Μαγνησίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» με επικεφαλής τον Κ. Αγοραστό . Πρόκειται για ένα πρόσωπο, με ιδιαίτερη αυτοδιοικητική πείρα, καθώς υπήρξε Νομαρχιακή Σύμβουλος Μαγνησίας τις περιόδους 1994 – 1998 και 2006 -2010. Διετέλεσε Αντινομάρχης Ανάπτυξης αρμόδια σε θέματα τουρισμού, βιομηχανίας και εμπορίου. Το 2008 διετέλεσε Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τον Τουρισμό, το Εμπόριο, τις Συγκοινωνίες-Μεταφορές και το ΚΤΕΟ, το 2009 – 2010 διετέλεσε Αντινομάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Μεταφορών, ενώ το 2007-2010 διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας με επίκεντρο το αεροδρόμιο.
Η κα Αδαμάκη, μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και στον Ηλία Κουτσερή και διευκρίνισε γιατί αποδέχτηκε την πρόταση του Κώστα Αγοραστού. Μίλησε για οράματα Ανάπτυξης και Επανασχεδιασμού της επόμενης μέρας των πλημμυρών.

«Δεν είχα ποτέ στεγανά»

«Αποδέχτηκα την πρόταση του Κώστα Αγοραστού γιατί θεώρησα ότι σ’ αυτή τη φάση και στα χρόνια της ωριμότητάς μου, μπορώ να συνεννοηθώ και να υλοποιήσω αυτά που θέλω. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος με παρωπίδες. Πάντα από τις θέσεις ευθύνης που βρέθηκα είχα γνώμονα την προσφορά. Δεν είχα ποτέ στεγανά και ειδικά στην Αυτοδιοίκηση πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες», τόνισε η κ. Αδαμάκη.
Όπως σημείωσε, «για μια σύντομη περίοδο έδωσα τόπο στα νιάτα αλλά και η εμπειρία χρειάζεται. Έτσι επειδή έχω ένα όραμα και υλοποίησα ένα μέρος από τα πόστα τα οποία υπηρέτησα κατά καιρούς αποφάσισα να συνταχτώ με τον Κ. Αγοραστό για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πράγματα που ξεπερνούν τους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς αλλά και στα στενά όρια της νομοθεσίας».

«Αναπτυξιακά θέματα»

Η υποψήφια σύμβουλος, αναφέρθηκε αναλυτικά σε Αναπτυξιακά θέματα που αφορούν στην Μαγνησία και όπως τόνισε «τα κυνηγήσαμε τα προηγούμενα χρόνια».
Τέτοια είναι : Αεροδρόμιο-Πτήσεις, Συνδυασμένες Συγκοινωνίες, Λιμάνι-Υδροπλάνα. Εμπορικό Λιμάνι. Σιδηρόδρομος πού φτάνει ο σιδηρόδρομος και τι πρέπει να γίνει με τις γραμμές (έχουν γίνει τόσα ατυχήματα), Θέματα προώθησης τοπικών προϊόντων και Δικτύωσης με τα οποία έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν και είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει πολύ. Το αναπτυξιακό κομμάτι θέλει μία ώθηση. Αυτές τις προτάσεις συζήτησα με τον Κ. Αγοραστό και έλαβα την αμέριστη συμπαράσταση του και διαβεβαίωση ότι θα δουλέψουμε μαζί για να τα επιτύχουμε.
Τώρα, νέα θέματα προέκυψαν τον τελευταίο καιρό μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πρέπει να θέσουμε ψηλά τον πήχη ούτως ώστε να θέσουμε την Μαγνησία αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην τροχιά της επόμενης μέρες. Έβαλα υποψηφιότητα για τα αναπτυξιακά θέματα όμως με ενδιαφέρει τώρα να συμπράξω για να ξεπεράσουμε την καταστροφή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει στον πλανήτη πρέπει να λάβουμε υπόψιν την κλιματική αλλαγή για την ανασυγκρότηση της οικονομίας μετά την καταστροφή».

«Χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν διαφορετικές παραμέτρους»

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα Αδαμάκη, «ακούω γιατί δεν έγιναν τα φράγματα ; Όταν τα φτιάχναμε τα μικρά φράγματα στο Πήλιο π.χ, τα υπολογίζαμε κυρίως για τις υδρομαστεύσεις δεν υπολογίζαμε να κρατήσουν όλα τα φερτά υλικά του Πηλίου. Θέλω να πω ότι για τις νέες συνθήκες, χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν διαφορετικές παραμέτρους. Ας πούμε εγώ σχεδίασα έργα μ’ ένα αντισεισμικό κανονισμό ο οποίος από το ΄80 και μετά άλλαξε εφτά φορές και τώρα σχεδιάζουμε αντισεισμικά κτίρια με την προοπτική μεγάλων σεισμών. Δεν μπορείς να προβλέψεις αν δεν γνωρίζεις τι μπορεί να συμβεί. Τώρα ξέρουμε ότι πρέπει να σχεδιάσουμε αλλιώς την αντιπλημμυρική θωράκιση. Δεν θα γίνουν «φαραωνικά έργα». Όμως όλα πρέπει να γίνουν από την αρχή, γιατί όλοι μετράνε πληγές άλλοι μεγαλύτερες άλλοι μικρότερες».

Άνθρωποι με την κατάλληλη εμπειρία

Η κα Αδαμάκη δήλωσε ότι έβαλε υποψηφιότητα γιατί πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την κατάλληλη εμπειρία που θα συνεργαστούν με το Πανεπιστήμιο και θα έρθουν σε συνεννόηση για την υλοποίηση έργων που θα βοηθήσουν την Θεσσαλία και το μέλλον της. Χρειάζονται τεχνοκράτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά. «Η γεωμορφολογία της Θεσσαλίας επιτάσσει την ανάγκη επανασχεδιασμού. Πρέπει να δούμε τι θέλουμε για το Νομό μας την επόμενη μέρα. Ανάπτυξη, προστασία και προοπτική για το καλό του τόπου και των ανθρώπων. Αυτά θέλω για τον τόπο και ζητώ τη στήριξη των πολιτών δήλωσε. Έχω δώσει τα διαπιστευτήρια μου με δουλειά και συνέπεια. Οι άνθρωποι με γνωρίζουν. Είμαι περήφανη για τον τόπο και τους ανθρώπους του» συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.