Φ. Ζεμπέκης: Να δημιουργηθεί άμεσα παράρτημα του Επιμελητηρίου στη Σκιάθο

Το παράρτημα της Θάσου, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Επιμελητηρίου Καβάλας
Για την εξυπηρέτηση επαγγελματιών των Β. Σποράδων

Να δημιουργηθεί άμεσα, παράρτημα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη Σκιάθο, προκειμένου να εξυπηρετούνται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κυρίως μετακίνησης, οι επαγγελματίες, όχι μόνο του συγκεκριμένου νησιού, αλλά και όλων των Β. Σποράδων, ζητά με πρότασή του, ο πρώην Νομαρχιακός και Επιμελητηριακός Σύμβουλος Μαγνησίας κ. Φώτης Ζεμπέκης.

Ο πρώην Νομαρχιακός και Επιμελητηριακός Σύμβουλος Μαγνησίας κ. Φώτης Ζεμπέκης
Ο πρώην Νομαρχιακός και Επιμελητηριακός Σύμβουλος Μαγνησίας κ. Φώτης Ζεμπέκης
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, στα νησιά των Σποράδων ζουν χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου και γι ΄ αυτό τον λόγο εξάλλου είχε κατ ΄ επανάληψη προτείνει τη δημιουργία παραρτήματος στις Σποράδες, η οποία δεν υλοποιήθηκε τελικά, καθώς η ίδια δομή δημιουργήθηκε παλαιότερα μόνο στον Αλμυρό.

Ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος, διερωτάται για ποιο λόγο δεν δημιουργείται αντίστοιχη δομή στα νησιά τα οποία εκ των πραγμάτων συμβάλλουν, στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα το παράρτημα της Θάσου, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Επιμελητηρίου Καβάλας, παρόλο που οι αποστάσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και αρκετά μικρότερες, σε σχέση με τις αποστάσεις μεταξύ Βόλου- Β. Σποράδων.

Μάλιστα σε άλλες περιπτώσεις, όπως τονίζει, υπάρχουν μέχρι και αρκετοί, μόνιμοι υπάλληλοι, που εργάζονται προς όφελος των επαγγελματιών.

Όπως τονίζει, το παράρτημα το οποίο είχε προαναγγελθεί από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αλλά δεν υλοποιήθηκε προς το παρόν, θα μπορούσε να έχει έδρα τη Σκιάθο, αλλά να εξυπηρετεί τους επαγγελματίες και των τριών νησιών των Β. Σποράδων, ώστε να μη νιώθουν ως επαγγελματίες δεύτερης κατηγορίας.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο κ. Ζεμπέκης, με το παράρτημα, θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες του Επιμελητηρίου, προς όφελος των μελών του, τόσο στη χερσαία, όσο και στη νησιωτική Μαγνησία. Άλλωστε και οι επαγγελματίες των νησιών θεωρούν ότι πρόκειται για ένα συγκεκριμένο βήμα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της μετάβασης στο Βόλο, των μελών του Επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στα νησιά, για διάφορα ζητήματα.

Επίσης, υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν τους φακέλους τους στο Επιμελητήριο, για επεξεργασία των στοιχείων, ώστε να απεγκλωβίζονται από γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.