«Φιλανθρωπικό παζαράκι» Χριστουγέννων στα Καλά Νερά

Απ΄τον Σύλλογο κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου

Ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου διοργανώνει το Β’ Φιλανθρωπικό Παζαράκι Χριστουγέννων στη παραλία των Καλών Νερών τη Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2022 από 11 πμ μέχρι 3 μμ. Ο Σύλλογος εδρεύει στα Καλά Νερά και είναι δραστήριος από το καλοκαίρι του 2021. Έχει στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο μέσω της προσπάθειας κάλυψης των κοινωνικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών αναγκών των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου.
Το δεύτερο Φιλανθρωπικό Παζαράκι Χριστουγέννων του Συλλόγου θα στηθεί στις 11 Δεκέμβρη στη παραλία των Καλών Νερών. Εθελόντριες και εθελοντές θα πουλήσουν είδη δώρων, λαϊκής χειροτεχνίας, βιβλία για την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ποντίων. Τα καθαρά έσοδα που θα προκύψουν θα συμβάλλουν με πράξεις αλληλεγγύης στις αυξανόμενες ανάγκες στήριξης της κοινωνίας στο Νότιο Πήλιο.
Ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου
Μια απ’αυτές τις κοινωνικές δράσεις είναι η ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Καλών Νερών. Αυτό θα αναβαθμιζόταν σε «Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο» σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών που υπογράφτηκε στις 26 Ιούνη 2020. Πάνω από δυόμιση χρόνια πέρασαν και ακόμη να προσληφθούν οι 2 ιατροί γενικής ιατρικής και η/ο νοσοκόμα/ος όπως ορίζει η ΚΥΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.