Φιλοζωική Ομοσπονδία: Να αναλάβουν τις ευθύνες για τα ζώα Δήμος Σκοπέλου και Αστυνομία

Για να μην κινηθεί εναντίον τους για τη τήρηση της νομοθεσίας

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα ζώα και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη Σκόπελο καλεί τον Δήμο και την Αστυνομία η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, προκειμένου να μην κινηθεί εναντίον τους για την τήρηση της νομοθεσίας.
Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «η Σκόπελος είναι ένα πανέμορφο σε φυσικό κάλος νησί που όμως, όταν το επισκεφτείς θες γρήγορα να φύγεις και να μη γυρίσεις ποτέ. Πολλοί έχουν αυτή την αίσθηση και πολλοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν στην Ομοσπονδία την αθλιότητα που συναντούν σε κάθε σημείο του νησιού με τα ζώα, συντροφιάς αλλά και τα ζώα φάρμας».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι τον χειμώνα αλλά κυρίως το καλοκαίρι κατακλύζεται από τηλεφωνήματα επισκεπτών Ελλήνων και ξένων που δεν μπορούν να κρύψουν την απογοήτευσή τους για τα βαρελόσκυλα, τα δεμένα με αλυσίδες σκυλιά – κάποιος κάτοικος σε ερώτηση τουρίστα γιατί δένει το σκυλί του έδωσε την επική απάντηση “τότε γιατί υπάρχουν οι αλυσίδες”; – τα απροστάτευτα από το καύσωνα και προφανώς από το κρύο και τις καταιγίδες του χειμώνα, τα τσιμπούρια να τους πίνουν το αίμα, το βρώμικο μουχλιασμένο νερό, τα παραγωγικά ζώα στο έλεος παραδομένα, τα νεκρά από τροχαία ή από δηλητήριο (φόλες) και για όλη αυτή τη γνωστή ελληνική αθλιότητα με τα ζώα, αυτή την τόσο μελανή ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ίδια, κάποιοι πολίτες που ασχολούνται με την προστασία των ζώων στη Σκόπελο, τι μπορούν να κάνουν, όταν όλο το βάρος έχει πέσει στις αδύναμες πλάτες τους, με τον Δήμο να σφυρίζει αδιάφορα και να βολεύεται, όπως και τόσοι άλλοι, με την προσπάθεια των εθελοντών πολιτών, με την τοπική αστυνομία να μη μπορεί χρόνια τώρα και παρά τις διαμαρτυρίες μας να δράσει αυτεπάγγελτα σε μια σταλιά τόπο και να επιβάλλει την νομιμότητα στους ιδιοκτήτες των ζώων και κυρίως και πάνω απ’ όλα να επιβάλλει την αλλαγή των απαράδεκτων μεσαιωνικού τύπου συνθηκών, που ζουν αυτά.
.
Όσο για τον κύριο υπεύθυνο για την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας με τα ζώα, την Πολιτεία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τους υπουργούς και τους κάθε λογής παρατρεχάμενους, όχι μόνο δεν κάνουν κάτι, όχι μόνο είναι διαχρονικά ανίκανοι να διαμορφώσουν μια πολιτική και στρατηγική που θα αλλάξει το θλιβερό αυτό τοπίο στη χώρα μας, αλλά κυριολεκτικά ζουν στο κόσμο τους σχετικά με την έκταση, το βάθος και τον βαθμό της αθλιότητας αυτής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εκφράζει την ελπίδα ο Δήμος επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του και η τοπική Αστυνομία να κάνει το γύρο του μικρού νησιού και να δράσει αυτεπάγγελτα, πάντα σύμφωνα με το τι επιβάλλει η νομοθεσία και όχι με βάση τις προσωπικές τους απόψεις για τα ζώα. Έχουν εξάλλου πολλές εγκυκλίους και μάλιστα πρόσφατες από το Αρχηγείο τους αλλά και από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το πως πρέπει να κινηθούν, αναφέρει.
«Ας μη μας αναγκάσουν όλοι οι αρμόδιοι της Σκοπέλου να κινηθούμε ως πολίτες αυτής της χώρας, που κακοποιείται βάναυσα, εναντίον τους με σκοπό το αυτονόητο, την τήρηση της νομοθεσίας», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.