«Φόλες» σε δέκα αδέσποτα σκυλιά στην Αργαλαστή

Φωτό αρχείου
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της «Ζωοφιλικής Αδέσποτων Πηλίου»

«Δέκα αδέσποτα σκυλιά δολοφονήθηκαν την Δευτέρα στην Αργαλαστή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της «Ζωοφιλικής Αδέσποτων Πηλίου» Νίκο Κλεφτοδήμο.
Όπως τονίζεται σε γραπτή ανακοίνωση, «τα πτώματα τους βρέθηκαν το πρωί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου Αργαλαστής. Δεν ειδοποιήθηκε η δημοτική αρχή ούτε η αστυνομία για νόμιμη αυτοψία. Απλά ο δρόμος καθαρίστηκε, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος του εγκλήματος. Μία ακόμα εγκληματική πράξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων περιστατικών που συγκλονίζει το τελευταίο καιρό το νότιο Πήλιο. Άφυσσος , Λαύκος, Άγιος Ανδρέας, Μηλίνα, Αργαλαστή ,έχουν γίνει χώροι εγκληματικών ενεργειών από άτομα που θέλουν να ονομάζονται άνθρωποι. Συγχρόνως έρχονται στο φως παγίδες για αγριογούρουνα που γίνονται όργανα θανάτου για σκύλους κατσίκια και άλλα ζώα . Αυτές οι μεσαιωνικές και βάρβαρες πράξεις δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα σ’ αυτό τον τόπο, εκτός από την κατακραυγή του ξένου και ντόπιου πληθυσμού, τη δημιουργία απαίσιων εντυπώσεων στον τουρισμό και την παρουσίαση του τόπου μας, σαν χώρο απολίτιστο και βίαιο. Όσοι προβαίνουν σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες που προκαλούν θάνατο η κακοποίηση αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων , πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική νομοθεσία προβλέπει βαριά χρηματικά πρόστιμα και φυλάκιση μέχρι τρία χρόνια. Εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τα εγκλήματα που γίνονται, και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με τη βοήθεια του δήμου και της αστυνομίας τους δράστες . Γι’ αυτό ζητάμε την συνδρομή όλων που μπορούν να μας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση Η φόλα είναι δολοφονία η σιωπή είναι συνενοχή».
Όπως τονίζεται κλείνοντας την ανακοίνωση ο πρόεδρος της οργάνωσης, «Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα. ΓΚΑΝΤΙ ΜΑΧΑΤΜΑ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.