Φωτεινή Μπακαδήμα: «Ελλείψεις στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας»

Ερώτηση στη Βουλή από τη Βουλευτή του ΜΕΡΑ25

Ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Βουλευτής του ΜΕΡΑ25 κ. Φωτενή Μπακαδήμα.

Η βουλευτής σημειώνει στην ερώτησή της «Σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας Βόλου αντιμετωπίζει κάποια επείγοντα ζητήματα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.
Ειδικότερα, ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρεται στην παλαιότητα και επικινδυνότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων και την ακαταλληλότητα λόγω παλαιότητας της υλικοτεχνικής υποδομής και ζητά αποσυμφόρηση των φυλακών και εντατικότερα μέτρα απολύμανσης των χώρων του καταστήματος και παροχής ειδών ατομικής υγιεινής.
Επιπροσθέτως, ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά την ενίσχυση του προσωπικού φύλαξης, των γεωργοτεχνιτών, των οδηγών γεωργικού τομέα, καθώς και του επιστημονικού προσωπικού (προσλήψεις γιατρών και ψυχολόγων) για τη βέλτιστη λειτουργία της δομής. Τέλος ζητά την επανεκκίνηση της διαδικασίας των ψυχομετρικών τεστ για τους υποψηφίους του διαγωνισμού 6Κ/2018.
Δεδομένων των παραπάνω,
Ερωτάται ο κ Υπουργός:
1. Τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για την απαραίτητη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και της υλικοτεχνικής υποδομής;
2. Ποια η πρόβλεψη για συνέχιση των αυστηρών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, τόσο σε επίπεδο ατομικής υγιεινής (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, τεστ κ.ά.), όσο και προγραμματισμού συχνών απολυμάνσεων χώρων για τη διασφάλιση της υγείας εργαζομένων και κρατούμενων;
3. Ποιος ο πληθυσμός του συγκεκριμένου καταστήματος και ποια η δυναμική του; Υπάρχει πρόβλεψη για αποσυμφόρησή του;
4. Η περίοδος της καραντίνας των κρατουμένων θα προσμετρήσει στην ποινή τους;
5. Ποιο το ανθρώπινο δυναμικό του συγκεκριμένου καταστήματος σε επίπεδο φύλαξης και επιστημονικού προσωπικού;
6. Προς αποφυγή ανάλογου προβλήματος με εκείνο της προηγούμενης σύμβασης ΙΔΟΧ (Ιανουάριος 2020), όπου εργαζόμενοι έμειναν χωρίς εργασία για περίπου δύο μήνες, προβλέπεται η επανεκκίνηση των ψυχομετρικών τεστ για τους υποψηφίους του διαγωνισμού 6Κ/2018;»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.