Φθινοπωρινή αυτή η εβδομάδα στη Μαγνησία

Δεν θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα, παρά μόνο μερικές ήπιες βροχοπτώσεις

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού την εβδομάδα που ξεκίνησε, με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη να επισημαίνει μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5, πως… ουσιαστικά τώρα, ξεκινάει τώρα το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 16 περίπου βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα, παρά μόνο μερικές ήπιες βροχοπτώσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα Τρίτη η θερμοκρασία θα είναι λίγο κάτω από τους 20 βαθμούς, ενώ από το βράδυ της ίδιας ημέρας θα υπάρξει ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα ξεκινήσει από τα δυτικά και τη Μαγνησία θα επηρεάσει την Τετάρτη.
Θα σημειωθούν αρκετές βροχές , όχι όμως έντονες και γενικά δεν θα επικρατήσουν δύσκολα φαινόμενα. Θα σημειωθούν φθινοπωρινές βροχές την Τετάρτη και ο υδράργυρος θα υποχωρήσει λίγο, με τις μέγιστες τιμές να βρίσκονται γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, θα πνέουν βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 16-17 βαθμούς Κελσίου στην πόλη του Βόλου. Την Παρασκευή θα υπάρξει ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα ξεκινήσει από τα νότια της Μαγνησίας και μέχρι το απόγευμα θα επηρεάσει όλο το νομό. Θα είναι γρήγορο το φαινόμενο, το απόγευμα θα σταματήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί με λίγες όμως βροχοπτώσεις και τη θερμοκρασία πάλι στους 16-17 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο και την Κυριακή, θα σημειωθούν τοπικές συννεφιές με διαστήματα ηλιοφάνειας, η θερμοκρασία γύρω στους 16 βαθμούς, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τακούδη δεν φαίνεται να υπάρχουν βροχοπτώσεις.
Ο ίδιος σημείωσε , πως από το ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας πιθανώς να υπάρξει μικρή πτώση της θερμοκρασίας κατά λίγους βαθμούς. Ο μετεωρολόγος πάντως επεσήμανε πως το σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί στο ίδιο φθινοπωρινό μοτίβο, με ήπιες φθινοπωρινές βροχές. Αυτό το μοτίβο του καιρού θα συνεχιστεί μέχρι και 3-4 μέρες πριν τελειώσει ο Νοέμβρης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.