Φτωχότερη η Σκόπελος μετά την απώλεια του Απ. Προβιά

Θλίψη και συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία

Φτωχότερη είναι από το περασμένο Σάββατο 5 Αυγούστου η κοινωνία και ο Δήμος της Σκοπέλου μετά την εκδημία του πρώην Δημάρχου Απόστολου Προβιά. Ο εκλιπών ηγήθηκε του Δήμου για δύο συνεχόμενες τετραετίες, από το 1982 έως το 1990, και έτυχε της γενικής αναγνώρισης για το έργο και την προσφορά του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, που συνήλθε εκτάκτως με το άγγελμα του θανάτου του, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του κάτωθι Ψηφίσματος: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, συνελθόν εκτάκτως σήμερα Σάββατο 5 Αυγούστου και ώρα 12.00 μ., μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου τού Πρώην Δημάρχου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΒΙΑ

Αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:

1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του Σώματος στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
3. Να εκφωνήσει τον Επικήδειο ο Δήμαρχος.
4. Να κατατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο Ορφανοτροφείο Βόλου.
5. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο».

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017, στη 1.00 μ.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, με πάνδημη συμμετοχή και τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Σε μένα έλαχε το βαρύ και θλιβερό φορτίο να αποχαιρετήσω σήμερα εκ μέρους του Δήμου Σκοπέλου τον Δήμαρχο ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΡΟΒΙΑ στο στερνό του ταξίδι.

Σύσσωμη η σκοπελίτικη κοινωνία κατευοδώνει έναν πολιτικό άνδρα, έναν αυτοδιοικητικό παράγοντα του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψε την πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου μας.

Μπροστά στο σκήνωμά του, στεκόμαστε με σεβασμό, για να αποδώσουμε με τρόπο λιτό και ουσιαστικό, όπως ο ίδιος έζησε, την τιμή που αρμόζει σ΄ αυτόν που έθεσε τα στέρεα βάθρα της σύγχρονης Σκοπέλου.
Δήμαρχος μεστός λόγων και έργων, άνθρωπος διακριτικός, που απεχθανόταν την υποκρισία της μικροπολιτικής και την περίσσια προβολή.

Αξιολογούσε τους συνεργάτες και τους εργαζομένους με βάση την προσήλωσή τους σε υψηλές αρχές και αξίες, διαχειριζόμενος αποτελεσματικά και με διαφάνεια τις δημοτικές υποθέσεις.

Δικαίως κέρδισε, με πολλή προσωπική δουλειά και δίνοντας πρώτος το παράδειγμα, την εκτίμηση και την αναγνώριση συμπολιτών, συναδέλφων, εργαζομένων και πολιτικών.

Οι συμπολίτες μας του ανέθεσαν με την τιμητική τους ψήφο τα καθήκοντα του Δημάρχου για δύο συνεχείς τετραετίες από το 1982 έως το 1990 και αυτός, ανταποδίδοντας, παρέδωσε έργο ασύγκριτο στις υποδομές της Σκοπέλου, νοικοκυρεμένο και εύρωστο οικονομικά Δήμο, αναγεννημένο πολιτιστικά, εμπνέοντας παράλληλα μια ολόκληρη γενιά δημοτικών συμβούλων και συνεργατών να βαδίσουν στα δικά του πρότυπα.

Ο εκλιπών ευτύχησε να δει το έργο του στο Δήμο να δικαιώνεται στη ζωή αλλά και την οικογένεια που δημιούργησε με την κυρία Μάχη, που στάθηκε ακλόνητη δίπλα του, να ακολουθεί τα βήματά του, με τις δύο άξιες κόρες που απέκτησαν να υπηρετούν την Αυτοδιοίκηση και να διαπρέπουν από υψηλές θέσεις ευθύνης στους Δήμους Βόλου και Σκοπέλου.

ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΠΡΟΒΙΑ,

Φτωχότερο είναι πλέον το νησί μας…

Από σήμερα καταλαμβάνεις την εξέχουσα θέση που σου ανήκει στη συλλογική μνήμη της Σκοπελίτικης κοινωνίας, την οποία υποσχόμαστε ότι θα κρατήσουμε άσβεστη.

Καλό κατευόδιο, ας είναι ελαφρύ το χώμα της γενέθλιας γης που θα σε σκεπάσει…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.