Φυλάκιση 5 ετών στον πρώην δήμαρχο Αφετών, κάθειρξη στον πρώην ταμία για υπεξαίρεση 550.000 €

Αθωώθηκε ο εισπράκτορας

Καταδικάστηκαν πρώην δήμαρχος Αφετών , καθώς και πρώην ταμίας του Δήμου, ενώ αθωώθηκε ο εισπράκτορας, αναφορικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης από τον πρώην Δήμο, που σήμερα ανήκει στο Δήμο Νοτίου Πηλίου.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με ομόφωνη απόφαση, έκρινε ένοχους τον πρώην δήμαρχο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε ετών και τον πρώην ταμία, που καταδίκασε σε κάθειρξη 5 ετών, αναγνωρίζοντας στους δύο κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στην περίπτωση του πρώην δημάρχου τέθηκε ο όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και επιτήρησης από την κοινωνική αρωγή για 5 χρόνια.
Αν και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου κατηγορούσε τους τρείς για υπεξαίρεση ποσού 995.839,31 €, το Δικαστήριο όρισε το ποσό της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία σε 550.000 €, για το διάστημα 2007-2010, ενώ η απόφαση του Δικαστηρίου ανέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα που είχε προτείνει να κηρυχθεί αθώος ο πρώην δήμαρχος, λόγω αμφιβολιών και ο τότε εισπράκτορας.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2012 είχε γίνει κλοπή στο Δημαρχείο Νεοχωρίου και οι άγνωστοι δράστες είχαν κλέψει έναν server, ο οποίος δικτύωνε όλα τα οικονομικά και άλλα στοιχεία λειτουργίας του Δήμου, καθώς και άγνωστο αριθμό φακέλων και περιεχομένου, καθώς είχαν βρεθεί διάσπαρτα έγγραφα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.