Φυλάκιση για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενός 43χρονου, σε επιχείρηση στις Νηές

Είχε ανατραπεί το κλαρκ που χειριζόταν εργαζόμενος, που μετέφερε πέτρες και σκοτώθηκε

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον πρόεδρο και τεχνικό ασφαλείας εταιρίας στις Νηές, για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παράλειψης από κοινού, ενώ αθωώθηκε η διευθύνουσα σύμβουλος της ίδιας εταιρίας. Ο 43χρονος πρόεδρος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.
Το ατύχημα είχε γίνει στις 8 Αυγούστου 2017, σε επιχείρηση στις Νηές Σούρπης και οφειλόταν στη έλλειψη προσοχής και τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας, που είχαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 43χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος απασχολούνταν ως ανειδίκευτος εργάτης.
Το ατύχημα έγινε στις 19.30 το απόγευμα, όταν ο αλλοδαπός οδηγώντας ανυψωτικό μηχάνημα (κλαρκ) στην είσοδο της επιχείρησης προσπαθούσε να μεταφέρει πέτρες για να κατασκευάσει μια πεζούλα. Κάποια στιγμή, το κλαρκ ανατράπηκε και καταπλάκωσε τον άτυχο 43χρονο, που βρήκε τον θάνατο ακαριαία, καθώς είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στον αυχένα, ενώ απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες.
Στο Δικαστήριο κατέθεσαν έξι μάρτυρες εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Όπως αναφέρθηκε στη δίκη, ο αλλοδαπός οδηγούσε το κλαρκ χωρίς άδεια χειριστή, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι πήρε το μηχάνημα με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να ρωτήσει. Η Πολιτική Αγωγή τόνισε ότι το κλαρκ δεν είχε τις προδιαγραφές που έπρεπε και δεν λειτουργούσαν τα φρένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.