Φυλάκιση πέντε ετών σε 28χρονο που έκρυβε χασίς στον Κατηγιώργη

Φέρεται επίσης να ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Στη φυλακή, όπου βρισκόταν προφυλακισμένος από πέρυσι το καλοκαίρι, θα επιστρέψει ένας 28χρονος Αλβανός που συνελήφθη το καλοκαίρι, διότι έκρυβε τα ναρκωτικά στον Κατηγιώργη, περνούσε με σκάφος απέναντι και τα… πουλούσε στη Σκιάθο.
Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε φυλάκιση πέντε ετών. Ο νεαρός, διέμενε στη Σκιάθο, αλλά η «καβάντζα» των ναρκωτικών ήταν στον Κατηγιώργη, περνούσε απέναντι και στη συνέχεια μετέφερε τα ναρκωτικά στη Σκιάθο για να τα πουλήσει και είχε συλληφθεί στις 17 Ιουλίου του 2018 με ποσότητα χασίς ενός κιλού. Ο κατηγορούμενος που είναι προφυλακισμένος στη Λάρισα και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποφυλακιστεί κάθισε στο εδώλιο του Δικαστηρίου, με τον συνήγορο του, Αθανάσιο Χαρμάνη να καταφέρνει να του επιβληθεί ήπια ποινή.
Το ίδιο άτομο φέρεται επίσης να ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενη από έξι συνολικά μέλη, που δρούσε στο Βόλο διακινώντας ποσότητες ναρκωτικών, ενώ για την παραπάνω υπόθεση δικάστηκε ξεχωριστά.
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στις 27 Ιουλίου του 2018, όταν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προχώρησε στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης, μετά από τέσσερις μήνες αξιοποίησης πληροφοριών, παρακολουθήσεων και αναζητήσεων, στο οποίο αρχηγικό ρόλο ήταν ένας Αλβανός και υπήρχαν άλλα πέντε μέλη, ενώ στη δικογραφία συμπεριελήφθησαν άλλα 18 άτομα (περιστασιακά «βαποράκια»), τα 16 από τα οποία ταυτοποιήθηκαν.
Από την έρευνα προέκυψε ότι μέλη του κυκλώματος ήταν ακόμη πέντε άτομα, ηλικίας 19, 25, 28 και 29 χρονών Έλληνες, καθώς και ο 28χρονος σήμερα Αλβανός, που καταδικάστηκε, οι οποίοι έπαιρναν τα ναρκωτικά από τον αρχηγό του κυκλώματος, τα αποθήκευαν στα σπίτια τους και τα πωλούσαν, παραδίδοντας τα χρήματα στον αρχηγό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.