Βόλος: Φυλάκιση σε γονείς γιατί χτύπησαν την ανήλικη κόρη τους

Προκαταρκτική εξέταση και κοινωνική έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας

Ένοχοι κρίθηκαν για απλή σωματική βλάβη κατά της ανήλικης κόρης τους οι 48χρονοι γονείς της και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή. Επειδή το κορίτσι ηλικίας 15 ετών έστειλε μήνυμα στο «Χαμόγελου του Παιδιού» ότι οι γονείς την κακοποιούν, ο εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε κοινωνική και προκαταρτική έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του κοριτσιού και αν τελέστηκαν άλλες πράξεις ενδοοικογενειακής βίας.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης, όταν η 15χρονη βρισκόταν στο σπίτι με τους γονείς της σε περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Οι γονείς φέρεται να πιέζουν το κορίτσι, γιατί όπως δήλωσαν θέλουν να σπουδάσει, ενώ ο καυγάς αφορούσε τα αγγλικά, ώστε η κόρη τους να πάρει το πτυχίο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ανήλικη φέρεται να έβρισε τους γονείς της που άρχισαν τα τη χτυπούν η μητέρα με το χέρι δύο φορές στην πλάτη και ο πατέρα της με το χέρι, δύο φορές σο πάνω μέρος του ποδιού.

Η ανήλικη έστειλε μήνυμα στην εθνική γραμμή 1056 του «Χαμόγελου του Παιδιού» ότι φοβάται γιατί έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τους γονείς της.

Μέσω του «Χαμόγελου» ενημερώθηκε περιπολικό που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε κίνηση, οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι και προσήγαγαν αυτεπάγγελτα τους γονείς στο Α.Τ. Ρήγα Φεραίου.

Χθες οι δύο 48χρονοι μεταφέρθηκαν στα Δικαστήρια, ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για απλή σωματική βλάβη από κοινού, ανηλίκου, του οποίου έχουν την επιμέλεια και τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Στο Δικαστήριο, εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους προέβησαν στην πράξη τους, και τελικά καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 12 μηνών ο καθένας με αναστολή.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου μετά την ανακοίνωση της απόφασης, είπε προς τους γονείς να προσέξουν, γιατί ότι οι έφηβοι πιέζονται μπορούν να φτάσουν ακόμη και στην αυτοκτονία ή να κάνουν ακραία πράγματα.

Κοινωνική έρευνα και προκαταρκτική
Ο εισαγγελέας υπηρεσίας με αφορμή την καταγγελία της ανήλικης στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ζήτησε να γίνει κοινωνική έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του κοριτσιού και ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκαταρκτική έρευνα.
Η έρευνα έχει σκοπό να διαπιστωθεί μέσα από καταθέσεις της ανήλικης και των γονέων της αν έχουν τελεστεί σε βάρος της 15χρονης και άλλες πράξεις ενδοοικογενειακής βίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.