Φυλάκιση σε μεθυσμένο οδηγό

Είχε βγει με το αυτοκίνητο εκτός δρόμου και τραυματίστηκε

Εκτός δρόμου πέταξε το αυτοκίνητό του ένας οδηγός στον Αλμυρό, με αποτέλεσμα να πάθει κάταγμα στο πόδι, ενώ χθες καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε φυλάκιση οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.200 €.
Τον Οκτώβριο του 2015 ο οδηγός κινούνταν στην επαρχιακή οδό Αγίας Τριάδας – Δρυμώνα, μεταφέροντας με το αυτοκίνητο του έναν φίλο του στο σπίτι, και σε μία στροφή έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο βρέθηκε εκτός δρόμου. Ο φίλος του δεν έπαθε τίποτα, αλλά ο οδηγός έπαθε κάταγμα στο πόδι. Στη συνέχεια στο αλκοτέστ που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε πως οδηγούσε μεθυσμένος, αφού βρέθηκαν 1,11 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κατηγορούμενου στο Δικαστήριο υποστήριξε πως από τότε που έγινε το ατύχημα, αφαιρέθηκε από τον πελάτη του το δίπλωμα και σταμάτησε να οδηγεί.
Καταδίκη για οδήγηση χωρίς δίπλωμα
Σε άλλη υπόθεση, ένας 40χρονος Βολιώτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και έφεση, καθώς τον Οκτώβριο του 2016 βραδινές ώρες, εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητο της συντρόφου του χωρίς να έχει δίπλωμα. Στον άνδρα είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, διότι στο παρελθόν οδηγούσε μεθυσμένος. Όπως επισημάνθηκε στο Δικαστήριο, ο 40χρονος μετά την αφαίρεση του διπλώματος του, δεν έκανε κάποια ενέργεια για να το επανεκδώσει, δίνοντας ξανά εξετάσεις

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.