Γ. Καλτσογιάννης: Αυτοψία και έκθεση για τα μπάζα στα Χάνια

Θα πάει στο Δήμο Βόλου και θα εφαρμοστεί ότι προβλέπεται

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αδράνεια από μέρους της Περιφερειακής Ενότητας, στο θέμα του περιβαλλοντικού εγκλήματος στα Χάνια Πηλίου και σε προστατευόμενη περιοχή φυσικού κάλους, όπου εντοπίστηκαν μπάζα, όπως αποκάλυψε η «Μαγνησία», τόνισε στο «Ράδιο Ένα», ο Γιώργος Καλτσογιάννης θεματικός αντιπεριφερειάρχης.
Όπως είπε, από το πρωί της Τρίτης που ανέκυψε το ζήτημα, υπηρεσιακό κλιμάκιο του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, πήγε επί τόπου για να κάνει αυτοψία και να συντάξει τη σχετική έκθεση.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «διαπιστώθηκε μια απόθεση αδρανών υλικών (μπάζων) κατά κύριο λόγο, προϊόντων εκσκαφής και υλικών προερχόμενων από οικοδομικές εργασίες».
Ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν αυτά που προβλέπονται από τις σχετικές Κοινές Υπουργικές αποφάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η έκθεση που συνέταξε η υπηρεσία θα σταλεί στον αρμόδιο Δήμο και θα εφαρμοστεί αυτό που προβλέπει η νομοθεσία μέσω των ΚΥΑ.

Ο κ. Καλτσογιάννης επισήμανε ότι έγινε ακριβής καταγραφή της κατάστασης και στην αυτοψία υπάρχει σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.