Γ.Καββαθάς από τον Βόλο: Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων

Πλήθος επιχειρηματιών στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΟΕΒΕΜ

Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, αν δεν ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μιλώντας από τον Βόλο όπου βρέθηκε για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της ΟΕΒΕΜ ο κ. Καββαθάς έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου τονίζοντας ότι ενδεχομένως να ζήσουμε χειρότερες μέρες από αυτές που ζούμε τώρα, αν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων, των «κόκκινων» δανείων και της υπερχρέωσης. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας ειδικού σκοπού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας και να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. «Μέχρι σήμερα κανένα μέτρο μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια δεν έχει ληφθεί για το σκοπό αυτό» επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και οικοδεσπότης της χθεσινής εκδήλωσης Τρύφωνας Πλαστάρας, τόνισε πως «δυστυχώς ήταν άλλη μια χρονιά στην οποία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σημείωσαν μείωση τζίρου. Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε νέες απώλειες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς ξεπέρασαν τις 250.000 που έκλεισαν κατά την περίοδο της κρίσης.» Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε ο κ. Πλαστάρας οι μικρομεσαίοι συνεχίζουν να το παλεύουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ρευστότητας και της υπερφορολόγησης τα οποία παραμένουν. Για το 2019 ωστόσο ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ θέτει έναν στόχο, να σταματήσει η εχθρική πολιτική προς τις ΜμΕ που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια, ενώ για τις όποιες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση παραπέμπει στην επόμενη κυβέρνηση.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ξενία Βόλου το παρών έδωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Φίλιππος Σαμαλέκος, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Βασίλης Ζαχείλας, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Τάσος Λάππας, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παλαιοδημόπουλος και Δημήτρης Βασιλείου, το μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κουτσούκος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Στάθης Πλαστάρας, πρόεδροι πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της Ομοσπονδίας και δεκάδες επιχειρηματίες.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στους παρευρισκόμενους ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Μαγνησίας Φίλιππος Σαμαλέκος τόνισε πως οι μικρομεσαίοι είναι οι πραγματικοί ήρωες και αυτοί που στηρίζουν την ελληνική οικονομία, διαβεβαιώνοντάς τους ότι το Επιμελητήριο θα βρίσκεται δίπλα τους με κάθε δυνατό τρόπο για να τους στηρίξει. Αντίστοιχα ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Τάσος Λάππας συνεχάρη τη διοίκηση της ΟΕΒΕΜ για τις πρωτοβουλίες της εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την μεταξύ τους συνεργασία στην αποτύπωση των οικονομικών μεγεθών των ΜμΕ της Μαγνησίας που γίνεται ανά τρίμηνο. Ο κ. Λάππας παράλληλα αναφέρθηκε και σε δύο προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες. Το πρώτο αφορά στην παροχή μικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και το δεύτερο που ανακοινώθηκε πρόσφατα και αφορά στους υδραυλικούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.