Γ. Ζαφείρης: Απομακρύνεται το άνοιγμα στα μέσα Μαΐου όσο είναι πολλά τα κρούσματα

Όλα θα εξαρτηθούν αν υπάρξει ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ των νομών, τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων

Δε φαντάζει εφικτό, τουλάχιστον στην περιοχή της Μαγνησίας, το άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης, που τονίζει ότι όλα θα εξαρτηθούν αν υπάρξει ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ των νομών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη και τόνισε ότι όσο ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σε υψηλά επίπεδα, η έναρξη της τουριστικής περιόδου εντός του Μαΐου φαίνεται να απομακρύνεται.
«Σαφώς και θα μπορούσε επιτέλους να ανοίξει σιγά – σιγά η οικονομία και ο τουρισμός. Είχαμε μια τηλεδιάσκεψη την προηγούμενη Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών, που ευελπιστεί και περιμένει πολλά πράγματα από τον τουρισμό, ωστόσο και το υπουργείο αυτό, είναι δέσμιο των ειδικών», επισήμανε ο κ. Ζαφείρης.
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων εκτίμησε ότι το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου δεν αφορά κανέναν, αλλά πολύ σωστά ο υπουργός Τουρισμού έδωσε το έναυσμα της έναρξης της τουριστικής περιόδου, διότι και άλλες χώρες του εξωτερικού έχουν δώσει σήμα του πότε ανοίγουν.

Ανάγκη μέρος των 32δις ευρώ
να δοθεί στον τουρισμό

Ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι, σημαντικό είναι αυτό που είπε ο υπουργός πως τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα τα τηρήσουν ξανά γιατί είναι ασφαλή, θα βοηθούσε όμως πιο πολύ την κατάσταση, εάν υπήρχε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των απασχολούμενων με τον τουρισμό, ειδικά των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των ιδιοκτητών και εάν γινόταν μια καμπάνια ότι στην Ελλάδα όλοι στα ξενοδοχεία έχουν εμβολιαστεί.
Ο ίδιος ανέφερε ότι τα self tests που θα είναι υποχρεωμένοι οι υπάλληλοι, όπως και άλλες επαγγελματικές τάξεις να κάνουν μια φορά την εβδομάδα, θα βοηθήσουν κι αυτά, γιατί θα δείξουμε ότι στην Ελλάδα αυτοελεγχόμαστε και οι τουρίστες δεν κινδυνεύουν.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Φιλοξενία μου», ο κ. Ζαφείρης, τόνισε ότι έχει στόχο να συνειδητοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι Έλληνες για τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές στη χώρα τους και να καταλάβουμε όλη τη σημασία του τουρισμού.
Ως παράδειγμα έφερε το πρόβλημα που υπάρχει με τα ξήλωμα πινακίδων σήμανσης των μονοπατιών, διότι είναι δίπλα από το σπίτι κάποιου και είναι τοπικό και Πανελλαδικό φαινόμενο.
Όπως είπε, θα πρέπει να καταλάβουμε τη σημασία του τουρισμού, που αφορά στην οικονομία, στη συνοχή και στη βοήθεια κάθε περιοχής, να το κοινωνήσουμε αυτό μεταξύ μας κατ’ αρχάς και αυτό το σκοπό έχει το πρόγραμμα «Φιλοξενία μου».
Τέλος, ο πρόεδρος των ξενοδόχων σημείωσε την ανάγκη μέρος του πακέτου διάσωσης των 32 δις € να κατευθυνθεί και στον τουρισμό, όπου εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι και όλοι αυτοί που δεν έχουν σχέση, αλλά εκμεταλλεύονται και απολαμβάνουν από τον τουρισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.