Γαλάζιες Σημαίες για 12 ακτές του Δήμου Βόλου και 11 παραλίες στις Σποράδες

Δώδεκα είναι οι ακτές του Δήμου Βόλου και 11 στα νησιά των Σποράδων, μεταξύ των 545 ακτών, 16 μαρινών και έξι τουριστικών σκαφών που κέρδισε φέτος η Ελλάδα, στην οποία βρίσκεται το 13% του συνόλου των βραβευμένων ακτών παγκοσμίως.
Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.
Και φέτος, οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, τονίζεται η ιδιαίτερη σημασία του φετινού αριθμού ρεκόρ των Γαλάζιων Σημαιών για την Ελλάδα αφού συμπίπτει και με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.
Οι ακτές που βραβεύονται στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και στο Δήμο Βόλου είναι:

Αγριά/Valis Resort
Αλυκές
Αμαρυλλίδος
Αμφανών
Άναυρος
Θωμάς Σουτραλί Αγριάς
Καρνάγιο
Κριθαριά
Νέα Αγχίαλος
Πλάκες
Πλατανίδια
Χρυσή Ακτή Παναγιάς

Π.Ε. ΣΠΟΡΑΔΩΝ (11)
Δήμος Σκιάθου
Αγ. Παρασκευή-Πλατανιάς
Αχλαδιές
Βασιλιάς
Βρομόλιμνος
Καναπίτσα
Κουκουναριές
Μάραθα/Skiathos Palace Hotel
Μεγάλη Αμμος
Τζανεριά
Τρούλος

Δήμος Σκοπέλου
Αντρίνα/Adrina Beach & Adrina Resort

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.